Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΤΟΝΙΑ
Θα απελαύνονται οι Ρώσοι πολίτες που δεν περνάνε το «τεστ γλώσσας»

Η Λετονία θα απελαύνει όσους κατοίκους της με ρωσικό διαβατήριο αποτύχουν στις εξετάσεις στη λετονική γλώσσα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία.

Η Λετονία αποτελεί μία από τις χώρες που πρωτοστατούν στις εκκλήσεις για σκληρότερη στάση του ευρωατλαντικού μπλοκ απέναντι στη Μόσχα.

Πλέον, επιβάλλει σε πάνω από 20.000 ανθρώπους στη χώρα, που είναι κάτοχοι ρωσικών διαβατηρίων, να περάσουν τεστ γλώσσας. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους και για γυναίκες.

Από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Λετονία έχει αποκλείσει τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, γκρέμισε ένα εμβληματικό σοβιετικό μνημείο για τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και σχεδιάζει να καταργήσει τη ρωσική γλώσσα από το σύστημα Εκπαίδευσης.

Οι κινήσεις αυτές εντείνουν την επίθεση στους ρωσικής καταγωγής πολίτες της Λετονίας, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 1/4 του πληθυσμού της χώρας, στην οποία το να μιλάει κάποιος μόνο Ρωσικά ήταν αποδεκτό, καθώς οι δύο λαοί έζησαν αδελφωμένοι για δεκαετίες στο πλαίσιο της ΕΣΣΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ