Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Πλήθος εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Από τη συγκέντρωση στην Αβάνα
Από τη συγκέντρωση στην Αβάνα
Μετά την αναβολή των εκδηλώσεων την 1η Μάη στην Κούβα λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων, η Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάστηκε στις 5 Μάη με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Η Συνομοσπονδία Εργατών Κούβας, λόγω της σοβαρής έλλειψης καυσίμων, απόρροια της έντασης του πολύμορφου αποκλεισμού των ΗΠΑ, είχε καλέσει σε συγκεντρώσεις στις συνοικίες, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις άλλες πόλεις, για να αποφεύγονται οι μεγάλες μετακινήσεις. Ετσι δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος η γνώριμη μεγάλη συγκέντρωση και η πορεία στην Πλατεία της Επανάστασης.

Μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αβάνα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική λεωφόρο της Μαλεκόν, πολύ κοντά στα γραφεία της πρεσβείας των ΗΠΑ. Μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, το «παρών» έδωσε ο Πρόεδρος της χώρας και Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, όπως και ο επαναστάτης ηγέτης Ραούλ Κάστρο.

Ο Ουλίσες Γκιλάρτε ντε Νασιμιέντο, γγ της Συνομοσπονδίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, σημείωσε στην κεντρική ομιλία ότι η αλλαγή στη μορφή των συγκεντρώσεων «δεν αλλάζει σε τίποτε την πίστη των εργατών να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού». Και πρόσθεσε: «Οι Κουβανοί, όπως έχει αναγνωρίσει η ιστορία μας, τόσα χρόνια, δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον σταθερό μας σκοπό να συνεχίσουμε να κατακτάμε νέες νίκες». Ανέφερε ακόμα ότι οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες για τον Οικογενειακό Κώδικα, την ανάδειξη της νέας Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, όπως και την έγκριση του Συντάγματος, επιβεβαιώνουν την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού στην Επανάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ