Κυριακή 13 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΑμΕΑ
Ανάδειξη των προβλημάτων και ανάχωμα στη νοθεία

Στις 18, 19 και 20 Φλεβάρη 2000 θα γίνει στην Αθήνα το 4ο Τακτικό Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), του «τριτοβάθμιου κοινωνικοσυνδικαλιστικού φορέα του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος στη χώρα μας» που «συγκεντρώνει στη δύναμή της πάνω από 240 πρωτοβάθμιες οργανώσεις ΑμΕΑ και των γονέων τους» όπως αρέσκεται να υπενθυμίζει σε κάθε ανακοίνωσή της η σημερινή διοίκηση της ΕΣΑΕΑ.

Ομως πέραν των διαπιστώσεων του ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν καταγγελίες τόσο για «μαϊμού» σωματεία όσο και για αντιπροσώπους - «μαϊμού» στο συνέδριο. Η πλειοψηφία στη Συνομοσπονδία δεν έχει την πρόθεση να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα. Αντίθετα, είναι ορκισμένος στυλοβάτης της πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης - απ' την οποία άλλωστε αμείβεται με παχυλά κονδύλια όπως αποκαλύπτει ο διαχειριστικός έλεγχος.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) ΑμΕΑ και οι συνεργαζόμενοι με αυτή συνδικαλιστές έχει ως στόχο την αποκάλυψη σε όλο το βάθος των επιπτώσεων και σε όλες τις πτυχές της ζωής των αναπήρων της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η ΕΣΚ δεν αρνείται τον αγώνα για επιμέρους λύσεις, αλλά δεν καλλιεργεί και αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρχουν ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων στη ζούγκλα που μόνο αφέντη έχει τα συμφέροντα των πολυεθνικών. «Θα αποκαλύψουμε, αναφέρει η ανακοίνωσή της, και θα συγκρουστούμε αποφασιστικά με τους μηχανισμούς της κυβέρνησης, που μέσα από την πλειοψηφία που έχουν στα όργανα του αναπηρικού κινήματος, αφού έφτιαξαν οργανώσεις "μαϊμού" αναπήρων, γέμισαν τους φορείς των αναπήρων με ανάπηρους - "μαϊμούδες" και οργανώνουν ένα συνέδριο - "μαϊμού" από όλες τις απόψεις».

Ταυτόχρονα η ΕΣΚ θα πάρει πρωτοβουλία για την οργάνωση κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και το νόθο συνέδριο της ΕΣΑΕΑ. Η κινητοποίηση θα οριστικοποιηθεί ύστερα από συνάντηση με φορείς εργαζομένων στο χώρο της ειδικής αγωγής, γονιών και κηδεμόνων ΑμΕΑ. Στο συνέδριο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα δώσουμε τη μάχη να μπορέσει να γίνει τουλάχιστον συζήτηση, κάτι που δε θέλει η πλειοψηφία, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση από τα κάτω των αναπήρων γονιών και κηδεμόνων.

H ΕΣΚ έχει τους δικούς της υποψηφίους που έχουν εκλεγεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά θα στηρίξει - καθώς το σύστημα είναι πλειοψηφικό - και άλλους αγωνιστές συνέδρους.

Η ΕΣΚ θα υποστηρίξει τους εκλεγμένους συνέδρους από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τυφλών Γεωργακόπουλο Χρήστο, Γεωργακόπουλο Αντώνη, Κυριακίδου Μαρία, Μπαρέκα Βασίλη και Χάρη Χουρδάκη . Επίσης τους εκλεγμένους αντιπροσώπους από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Σπύρο Καλογήρου, Κατερίνα Γιανουλέλη,Μάριο Καμακάρη και Ιωάννα Τραγάλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ