Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μελωδικά ταξίδια

Η Σαβίνα Γιαννάτου
Η Σαβίνα Γιαννάτου
Στο νέο Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10), αύριο (8.30 μ.μ.), ο κιθαρίστας Κώστας Κοτσιώλης θα ερμηνεύσει έργα Θεοδωράκη, Πιατσόλα, Μπράουερ, Ντομενικότι και Πάκο ντε Λουτσία. Είσοδος ελεύθερη. Την Κυριακή, στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας, θα παραδώσει μαθήματα κιθάρας σε καθηγητές και μαθητές.

Σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια), ο Κώστας Θωμαΐδης θα παρουσιάσει «Τα τραγούδια της νύχτας». Πρόκειται για όμορφα τραγούδια του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου με θέμα τη νύχτα.

Στο «Σταυρό του Νότου» (τηλ. 010 92.26.975), σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.), η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Νίκος Ζιώγαλας παρουσιάζουν παλιά και νέα αγαπημένα τραγούδια. Μαζί τους ο Μάνος Πυροβολάκης και τα «Κινούμενα σχέδια». Τη Δευτέρα (και την Τρίτη), στον ίδιο χώρο, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος ολοκληρώνουν το κοινό μουσικό τους ταξίδι.

Σήμερα (9.30 μ.μ.), στο «Ρόδον», παρουσιάζεται το αγγλικό συγκρότημα «Muse».

Αύριο (10.30 μ.μ.), η σκηνή «Στον Αέρα» στην Πετρούπολη φιλοξενεί το ροκ συγκρότημα «Μάτζικ ντε Σπελ».

«Αληθινά ψέματα του Απρίλη» παρουσιάζει (από Πέμπτη έως Σάββατο, 11 μ.μ.), ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο «Σταθμό» (Μαυρομματαίων 22, Πεδίον του Αρεως).

Στις «φωνές» (Αρτέμωνος 9, Νέος Κόσμος), φιλοξενούνται η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Νίκος Βελιώτης (βιολοντσέλο).

Τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στη Λυρική Σκηνή θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία - μουσική παράσταση με τα νέα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, σε ποίηση Φώντα Λάδη. Το έργο «Διαδρομές» θα ερμηνεύσει η Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα και η Χορωδία «Διονύσιος Λαυράγκας», με διεύθυνση του Θέμη Σερμιέ. Τραγουδούν οι: Κώστας Μακεδόνας, Μπάμπης Τσέρτος και ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Τα συνδετικά κείμενα θα διαβάσει ο Κώστας Καστανάς. Παράλληλα, θα προβληθεί οπτικό υλικό του σκηνοθέτη Βαγγέλη Δημητρίου.

Ο Ν. Ζιώγαλας
Ο Ν. Ζιώγαλας
Η Πνευματική Εστία Μοσχάτου (Ρήγα Φεραίου 65), διοργανώνει τη Δευτέρα (7.45 μ.μ.) εκδήλωση για τα 30 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου. Θα μιλήσουν οι: Νίκος Παπαδάκης, Στέλιος Ντάντης. Τραγούδια του συνθέτη θα παρουσιάσουν οι: Πόλυ Πάνου, Αντώνης Παπαϊωάννου, Τάκης Κωνσταντακόπουλος.

Συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο Ελληνα συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη, θα πραγματοποιηθεί αύριο (8.30 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής. Ο βιολονίστας Γιώργος Δεμερτζής και ο πιανίστας Αρης Γαρουφαλής θα ερμηνεύσουν τη Σονάτα για βιολί και πιάνο, καθώς και το συμφωνικό ποίημα σε ποίηση Αγγελου Σικελιανού, «Στου Οσίου Λουκά το Μοναστήρι». Αφηγήτρια: Εύα Κοταμανίδου. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η μέτζο σοπράνο Ινές Ζήκου θα συμπράξει με τον Αρη Γαρουφαλή και το «Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ