Τετάρτη 24 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με αισιοδοξία στη μάχη για να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού!

Για μια ακόμη αποφασιστική μάχη για τη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ ετοιμάζονται οι Οργανώσεις του και στη Δυτική Ελλάδα, μετά τη δράση που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, την αύξηση σε ψήφους και ποσοστά στους νομούς της περιοχής, με κύρια έκφραση στις πόλεις, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές.

Σημειώνοντας ότι αυτό που κρίνεται τις επόμενες μέρες είναι να φτάσει το Κόμμα ακόμη πιο ψηλά, να ανεβάσει και άλλο τα ποσοστά του, αποτελώντας τη μόνη ελπιδοφόρα αντιπολίτευση για τον λαό, μέσα και έξω από τη Βουλή, απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση ετοιμάζει η όποια νέα κυβέρνηση, αλλά και όσα αστικά κόμματα θέλουν να «παίξουν» ρόλο αντιπολίτευσης, ενώ συμφωνούν σε όλα τα στρατηγικής σημασίας ζητήματα.

Στην Αχαΐα, όπου το Κόμμα κατέγραψε αύξηση σχεδόν 3.000 ψήφων (+2.883), στόχος τίθεται αυτή η δυναμική να κεφαλαιοποιηθεί σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Αύξηση σημειώθηκε σε όλους τους δήμους, με τη μεγαλύτερη στον δήμο Πάτρας, όπου το ποσοστό του ΚΚΕ στην πόλη της Πάτρας ξεπερνά το 8% και με την πλειοψηφία των Δημοτικών Ενοτήτων του να βρίσκονται πάνω απ' το πανελλαδικό ποσοστό.

Πρόκειται για αποτέλεσμα που αποτυπώνει τη δράση συνολικά του Κόμματος όλο το προηγούμενο διάστημα για κάθε πτυχή εργατικού και λαϊκού προβλήματος, μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα, τον δήμο Πατρών, αλλά και κάθε εργατικό και λαϊκό φορέα, με τους κομμουνιστές μπροστάρηδες τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην ύπαιθρο, σε συνδυασμό με την πλούσια δράση και της ΚΝΕ, σε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, νέους.

Στην Αιτωλοακαρνανία, το βήμα που έγινε με αύξηση σχεδόν σε όλο τον νομό, ιδιαίτερα στο Αγρίνιο αλλά και στις νότιες με έντονη αγροτική δραστηριότητα περιοχές, σαλπίζει ήδη το σύνθημα για ακόμη μεγαλύτερη ένταση της προσπάθειας, ώστε η εκλογή βουλευτή να στηρίζεται σε περισσότερες ψήφους και ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά.

Στην Ηλεία, καταγράφηκε άνοδος σχεδόν 50% σε ψήφους σε όλο τον νομό, κύρια στον Πύργο, αλλά και σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021.

Στη Ζάκυνθο, το ΚΚΕ έφτασε το 10,81%, με αύξηση ποσοστού και ψήφων, ενώ στην Κεφαλονιά, το Κόμμα βρέθηκε στην 3η θέση με 10,93%, μάλιστα στους δήμους Παλλικής και Ιθάκης με ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά (16,53% και 14,69% αντίστοιχα) και σημαντική άνοδο ψήφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ