Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Κινητοποιήσεις συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό

Στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας

Νέο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου, συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ), η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης.

Οι φιλειρηνικοί πολίτες, που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, θα απαιτήσουν την καταδίκη της επιθετικότητας και βαρβαρότητας των ισραηλινών δυνάμεων και τον οριστικό τερματισμό της κατοχής, όπως και ελεύθερη, ανεξάρτητη πατρίδα για τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Επίσης να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή, καθώς και να τερματιστεί άμεσα η ομηρία του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ.

Παράλληλα, σύσκεψη με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού, καλούν τη Δευτέρα 8 Απρίλη στις 7 μμ στον 7ο όροφο του κτιρίου του ΕΚΘ, η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η ΕΔΥΕΘ.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε πολλές άλλες πόλεις:

  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής στη Συγκέντρωση Συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό την ερχόμενη Τρίτη, 9 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

  • Στην Κατερίνη, αντιπολεμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, στις 9.30, στην είσοδο του Πάρκου. Θα ακολουθήσει συναυλία με ελληνικό ροκ και έντεχνο τραγούδι. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσής της έχει η Συντονιστική Αντιπολεμική Συσπείρωση Μαθητών Κατερίνης.
  • Στην Καρδίτσα, συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιείται σήμερα στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, το οποίο διοργανώνει η τοπική Επιτροπή Ειρήνης.
  • Στη Ζάκυνθο, συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα, στις 8 το βράδυ, στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου (Δημοκρατίας 5), ενώ και η Επιτροπή Ειρήνης Ζακύνθου καλεί το λαό του νησιού να συμμετάσχει.
  • Η Αντιπολεμική Επιτροπή Κέρκυρας καλεί κάθε Κερκυραίο και Κερκυραία να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που οργανώνεται σήμερα στην πλατεία Σαρόκου, στις 7 και μισή το απόγευμα, και το συλλαλητήριο το οποίο θα καταλήξει στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου (στην αίθουσα εκδηλώσεων) στις 8 και μισή, θα γίνει εκδήλωση - συζήτηση, με ομιλητές τον Ισμάτ Σάμπρι, Πρόξενο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα και τον Χάρη Παπαμάργαρη, πρόεδρο της ΕΕΔΔΑ.
  • Στην Πρέβεζα, συγκέντρωση και διαμαρτυρία πραγματοποιείται σήμερα στις 8 μ.μ., στο Θεοφάνειο. Κάλεσμα στο λαό της πόλης να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων απευθύνουν ο Δήμος Πρέβεζας, το ΕΚΠ, η Επιτροπή Ειρήνης, το Σωματείο Οικοδόμων Πρέβεζας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Πρέβεζας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και μαζικοί φορείς.
  • Στη Λάρισα, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Λάρισας καλεί το λαό του νομού να συμμετάσχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ