Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Απέλασαν γιατρούς

Σε βίαιη απέλαση πέντε μελών αποστολής της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», προχώρησαν χτες το πρωί οι Ισραηλινές δυνάμεις, που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

«Είμαστε μια πενταμελής ιατρική ομάδα, χειρουργοί, αναισθησιολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων. Μετά από έκκληση των συναδέλφων μας από το νοσοκομείο της Ραμάλα, είχαμε την πρόθεση, μεταφέροντας κάποιο ιατρικό υλικό να βοηθήσουμε τους άμαχους που νοσηλεύονται εκεί. Σήμερα τα ξημερώματα η ομάδα μας έφτασε στο αεροδρόμιο του Τελ - Αβίβ, όπου με έκπληξή μας είδαμε τις ισραηλινές αρχές να αρνούνται κατηγορηματικά την είσοδό μας, να μας κατακρατούν τα διαβατήρια, να μας κρατούν εμάς τους ίδιους για περισσότερες από 2,5 ώρες, κάνοντάς μας εξευτελιστικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους και στο τέλος βίαια μας απώθησαν προς ένα αεροπλάνο επιστροφής», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΛΑΝΕΤ ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, μέλος της ομάδας των «Γιατρών του Κόσμου». Και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι τέτοια, που αντικειμενικοί, αξιόπιστοι και σοβαροί μάρτυρες ενοχλούν» την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Μαζί με τους πέντε Ελληνες γιατρούς και με το ίδιο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα, απελάθηκαν και 18 Ιταλοί, μεταξύ των οποίων ένας βουλευτής και δύο γερουσιαστές. Με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο των Σπάτων, ο Βιτόριο Ανιολέτο, κατήγγειλε ότι στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ξυλοκοπήθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς. «Ο Σαρόν δε θέλει μάρτυρες για όσα κάνει στην Παλαιστίνη», συμπλήρωσε ο γερουσιαστής Τζιανφράνκο Παλιαρούλο. Οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, γιατί η ιταλική κυβέρνηση δεν πήρε άμεσα μέτρα προστασίας τους. Το απόγευμα χτες οι Ιταλοί αναχώρησαν για την Ιταλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ