Τετάρτη 24 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Στην Πρίστινα Αμερικανοί γερουσιαστές

Να προχωρήσει μια «ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία, με τη μεσολάβηση της Δύσης, ζήτησαν οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ Κρις Μέρφι και Γκάρι Πίτερς, οι οποίοι βρέθηκαν στην Πρίστινα.

Οι δύο αξιωματούχοι (μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Σχέσεων και Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας αντίστοιχα) προέτρεψαν τις δύο χώρες να ενεργήσουν γρήγορα στη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Μάρτιο με τη μεσολάβηση της ΕΕ, ώστε να προχωρήσει και η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όπως πρόσθεσαν, αναγνωρίζοντας ως «δύσκολο γεγονός» τις διμερείς συνομιλίες για μια συμφωνία. Σημειωτέον, ο Μέρφι έθιξε τις ενστάσεις που προβάλλουν Ρουμανία, Ισπανία, Ελλάδα και Σλοβακία στην ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ, εστιάζοντας στην ανάγκη να ξεπεραστούν.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Δημοκρατικό Κόμμα στην Αλβανία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών για την αποπομπή της ΥΠΕΞ Ολτα Τζάκα, έπειτα από την εμφάνιση του συζύγου της ως «στρατηγικού επενδυτή» για την κατασκευή θερέτρου στην περιοχή Ντέρμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ