Σάββατο 27 Μάη 2023 - Κυριακή 28 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο εργατικά «ατυχήματα» στα Ναυπηγεία Σύρου

Δύο εργατικά «ατυχήματα», στις 23 και 24 Μάη, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλωτή δεξαμενή των Ναυπηγείων Σύρου, μίας ακόμα από τις «εμβληματικές επενδύσεις» που πρωταγωνιστούν στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ, η οποία ευχαριστούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που της άνοιξε τον δρόμο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Μάη 29χρονος αλλοδαπός, εργαζόμενος σε ιδιωτική επιχείρηση, τραυματίστηκε στο πάνω μέρος του αριστερού του χεριού. Ο τραυματισμός έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια εργασιών αμμοβολής.

Το δεύτερο «ατύχημα» έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Μάη, όταν 53χρονος αλλοδαπός, εργαζόμενος σε ιδιωτική επιχείρηση, τραυματίστηκε στο πάνω μέρος του δεξιού του χεριού, επίσης κατά τη διάρκεια εργασιών.

Και οι δύο εργαζόμενοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για παροχή ιατρικής φροντίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα δύο «ατυχήματα» το λιμεναρχείο ενημερώθηκε μία μέρα αφότου έγιναν.

Λιποθυμία εργαζόμενου στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου

Στο μεταξύ, σε άλλο ναυπηγείο, στου Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα, εργαζόμενος λιποθύμησε ενώ εργαζόταν σε δεξαμενή πλοίου το πρωί της Παρασκευής 26 Μάη, πιθανώς λόγω αναθυμιάσεων.

Συνάδελφός του πρόλαβε και βγήκε από τον χώρο και στη συνέχεια με φιάλη οξυγόνου τον βοήθησε. Προσωπικό της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι του ναυπηγείου απεγκλώβισαν τον εργαζόμενο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Στον χώρο του ναυπηγείου μετέβησαν άμεσα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σημειώνοντας ότι με αφορμή και αυτό το γεγονός αναδεικνύεται το ζήτημα της εφαρμογής και της τήρησης των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ