Σάββατο 27 Μάη 2023 - Κυριακή 28 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή

Την επιστροφή της στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε την Παρασκευή διά των συνηγόρων της η Εύα Καϊλή, λίγους μόλις μήνες μετά την εμπλοκή της στο Qatargate, επιβεβαιώνοντας «πανηγυρικά» και τα όσα ψήφιζαν τις μέρες εκείνες στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ελ. Λύσης, ότι δηλαδή το «λόμπινγκ» και η ικανότητα των επιχειρηματικών ομίλων «να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, ωστόσο - όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της - δεν προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα «παρά μόνο κατόπιν της δικαστικής αθώωσής της».

Η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής συνελήφθη στις 9/12/2022 για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Qatargate, και παρέμεινε στη φυλακή μέχρι 14/4/2023, οπότε αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης, το οποίο αφαιρέθηκε με νεότερη απόφαση των αρχών του Βελγίου. Τα περιοριστικά μέτρα τής απαγορεύουν να έρθει σε κάθε μορφής επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα. Οι όροι αυτοί τέθηκαν σε ισχύ από τις 25 Μαΐου και θα λήξουν στις 25 Αυγούστου 2023, εκτός αν αποφασιστεί η παράταση ή η τροποποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ