Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΣΦΑΙΡΑ
Παραπέμπονται 2 άτομα σε δίκη

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο παραπέμπονται δύο άτομα, για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου Σουλούκου που τον Ιούνη του 2017 έχασε τη ζωή από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του, του 6ου Δημοτικού Μενιδίου, ενώ ήταν σε εξέλιξη σχολική γιορτή. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών οι δύο Ρομά θα καθίσουν στο εδώλιο. «Οι γονείς νιώθουν μια ανακούφιση έστω και με αυτή την υπέρμετρη καθυστέρηση που δυο φυσικά πρόσωπα παραπέμπονται για τους άσκοπους πυροβολισμούς από τους προέκυψε ο αδόκητος θάνατος του μικρού Μάριου», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο δικηγόρος της οικογένειας Θ. Μαντάς.

Οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονταν σε σπίτι πολύ κοντά στο σχολείο και σύμφωνα με το βούλευμα πυροβολούσαν στον αέρα, γνωρίζοντας όμως ότι μπορεί να προκαλέσουν θάνατο ή τραυματισμό κάποιου αφού βρίσκονταν σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, γύρω στις 9.30 το βράδυ, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν οι δάσκαλοι, οι μαθητές και συγγενείς τους, ο Μάριος, μαθητής της Ε' τάξης, ενώ περίμενε την έναρξη του θεατρικού μέρους της εκδήλωσης, έπεσε αναίσθητος στο προαύλιο, αιμορραγώντας από το πίσω μέρος του κεφαλιού. Μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο, διασωληνωμένος, στο νοσοκομείο όπου περίπου μία ώρα μετά κατέληξε. Από τη νεκροψία - νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατός του προήλθε από βολίδα όπλου, που του είχε προκαλέσει οστική βλάβη στον εγκέφαλο. Να σημειωθεί ότι η μητέρα του παιδιού ήταν δασκάλα στο εν λόγω σχολείο. Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο, με απόφασή του, είχε απορρίψει ομόφωνα την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, που δεν ήθελε να πληρώσει στην οικογένεια του μικρού Μάριου αποζημίωση, την οποία τελικά της κατέβαλε, στο ύψος των 490.000 ευρώ.

  • Πατέρας και γιος συνελήφθησαν το Σάββατο για άσκοπους πυροβολισμούς στον οικισμό Αυλίζα στο Μενίδι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - παράβαση του νόμου περί όπλων, εξύβριση και για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ