Τρίτη 30 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΟΔΟΣ
Η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στο προσκήνιο

Πολλά προβλήματα προκάλεσε την Κυριακή στη Ρόδο η ισχυρή βροχόπτωση που διήρκεσε για πάνω από μία ώρα και έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Ετσι, μια μπόρα έφερε ξανά στο προσκήνιο την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και το ιδιωτικοποιημένο αεροδρόμιο της πόλης (ανήκει στη γερμανική «Fraport») πλημμύρισε.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Το ψέμα και η υποκρισία των κομμάτων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και των τοπικών αρχών, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι μαζί υποδέχτηκαν τους επενδυτές μετά βαΐων και κλάδων, γιατί τάχα θα εκσυγχρόνιζαν το αεροδρόμιο, θα βελτίωναν την εξυπηρέτηση των επιβατών και των εκατομμυρίων επισκεπτών της Ρόδου, αποκαλύπτεται καθημερινά με τις ενέργειες της "Fraport" στον χώρο του αεροδρομίου».

Και προσθέτει ότι «οι επιβάτες στριμώχνονται σε ατελείωτες ουρές, γιατί η εταιρεία έχει γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο με καταστήματα, για να εισπράττει ενοίκια. Επιβάλλει ακριβά τέλη στάθμευσης στους χώρους, που σήμερα πλημμυρίζουν μέσα στο καλοκαίρι. Ασυντήρητο το κτίριο και δεν είναι σπάνιες οι φορές που παρουσιάζει προβλήματα ο εξοπλισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων», ενώ αναδεικνύει πως «το μόνο που επιδιώκει η εταιρεία είναι να αυξάνει τα κέρδη της και με βάση τις ρήτρες των συμβάσεων παραχώρησης αποζημιώνεται με χρήματα του φορολεηλατημένου λαού, εάν η επιβατική κίνηση είναι μικρότερη από αυτήν που συμφώνησαν. Ηδη, για τη μειωμένη επιβατική κίνηση κατά την περίοδο της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ την αποζημίωσε με 177,8 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα με τη σέσουλα στις πολυεθνικές και με το σταγονόμετρο για τις ανάγκες της αντιπλημμυρικής προστασίας του νησιού. Πόσα χρόνια άραγε και πόσες θητείες χρειάζονται σε δήμο και Περιφέρεια οι τοπικοί άρχοντες για να υλοποιήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που χρειάζεται το νησί;».

«Για να μην είμαστε κάθε φορά στο ίδιο και χειρότερο έργο θεατές, χρειάζεται να τους χαλάσουμε το αντιλαϊκό και καταστροφικό για τις κοινωνικές ανάγκες του λαού της Ρόδου αφήγημα της "ανάπτυξης για όλους"», τονίζει η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου και κλείνει υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που συγκρούεται με το σύστημα μέσα και έξω από τη Βουλή, στους δήμους και τις Περιφέρειες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναστολή πτήσεων, «στον αέρα» οι εργαζόμενοι (2019-11-20 00:00:00.0)
Να γίνει υπόθεση των εργαζομένων η υπογραφή σύμβασης (2018-08-09 00:00:00.0)
Παραμένουν σε τροχιά ιδιωτικοποίησης (2015-02-19 00:00:00.0)
«Να ανακληθούν οι προσλήψεις» (2008-01-01 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η έξοδος (1996-08-14 00:00:00.0)
Μαζική η έξοδος προς την επαρχία (1996-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ