Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζική η έξοδος προς την επαρχία

Καλοκαιρία προβλέπει για το τριήμερο η ΕΜΥ

Σε εξέλιξη βρισκόταν όλη τη μέρα χτες η έξοδος των Αθηναίων και στους κακούς οιωνούς του προβληματικού οδικού δικτύου και της πεποίθησης ότι το ...κακό συμβαίνει πάντα στους άλλους, προστέθηκε και η καιρική αστάθεια. Πάντως, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το φαινόμενο των χτεσινών βροχών ήταν πρόσκαιρο και ο καιρός του τριημέρου αναμένεται ιδιαίτερα καλός.

Από τα διόδια Σχηματαρίου, μόνο το πρωί, είχαν περάσει 20.000 χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ διπλάσια ήταν η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας, όπου πέρασαν περίπου 40.000 αυτοκίνητα. Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν το απόγευμα κοντά στη Διώρυγα της Κορίνθου και στην Κακιά Σκάλα, λόγω του φόρτου της κυκλοφορίας. Αυξητικές τάσεις παρουσίαζε η κίνηση των οχημάτων από το μεσημέρι και μετά και ειδικά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Η έξοδος αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, οπότε θα φύγουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και οι τελευταίοι Αθηναίοι, από όσους δε θα είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα.

Πριν ξεκινήσουν οι οδηγοί, θα πρέπει να προνοήσουν να έχουν μαζί τους άδεια, δίπλωμα και ασφαλιστικό σήμα. Να ελέγξουν τα ελαστικά και τη λειτουργία των συστημάτων διεύθυνσης, τροχοπέδησης και ηλεκτρικών των αυτοκινήτων τους. Να μην ξεχνούν στο ταξίδι τις ζώνες ασφαλείας και να βάζουν τα μικρά παιδιά στο πίσω κάθισμα. Οσο για τους μοτοσικλετιστές, θα πρέπει, τουλάχιστον σε αυτές τις διαδρομές, να φορούν τα κράνη τους.

Διά ...θαλάσσης

Οχι βέβαια περπατώντας, καθώς τα θαύματα έχουν προ πολλού εκλείψει - τελευταία ευδοκιμούν μόνον κάποια... τηλεοπτικά - αλλά με πλοία και πάντως ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων στο Αιγαίο. Το Πάσχα στην Πάρο, τη Σύρο και άλλα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη διατηρεί ένα ιδιαίτερο χρώμα, δεμένο με πανάρχαια έθιμα και κυρίως τη "θαλασσινή" ψυχή των κατοίκων τους, με αποτέλεσμα να προσελκύουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

Ετσι περίπου 13.000 επιβάτες έφυγαν με κατεύθυνση τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τη Μ. Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί ξεκίνησαν και περίπου 3.400 επιβάτες για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ 3.032 έφυγαν για τα νησιά του Αιγαίου από τη Ραφήνα. Ο αριθμός των επιβατών ανέβηκε χτες στις 28.000 χιλιάδες συνολικά, για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, αλλά και τον Αργοσαρωνικό, κυμαινόμενος στα περσινά επίπεδα.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση και στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η "Ολυμπιακή Αεροπλοϊα" έχει προγραμματίσει 39 έκτακτες πτήσεις μέχρι τις 16 Απρίλη, σε προορισμούς με μεγάλη ζήτηση, κυρίως προς τα νησιά.

Χτες οι πτήσεις της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" εκτελέστηκαν με ολιγόλεπτες καθυστερήσεις, αφού τα κενά σε ιπτάμενο προσωπικό καλύπτονται με την παραχώρηση όλων των ρεπό των αεροσυνοδών - φροντιστών. Λόγω της μεγάλης επιβατικής κίνησης, εκτός από το συνωστισμό μέσα στο αεροδρόμιο, ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν και στους χώρους στάθμευσης των ΙΧ, όπου οι θέσεις είναι δυσεύρετες.

Ο υπουργός Μεταφορών Χ. Καστανίδης εκτιμά ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί στο τέλος του μήνα, μόλις ολοκληρωθούν οι προσλήψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οπου φύγει φύγει(2019-04-26 00:00:00.0)
Ολο το Αιγαίο στους εφοπλιστές(2006-04-15 00:00:00.0)
Αιγαίου αρχαιολογικό «πανόραμα»(2005-12-10 00:00:00.0)
Φεύγουν και οι τελευταίοι(2000-08-13 00:00:00.0)
Η μεγάλη φυγή(1998-08-02 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η έξοδος(1996-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ