Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικηγόρος καταγγέλλει αστυνομικούς

Για ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά καταγγέλλει πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης ο δικηγόρος Γ. Βάγιας. Σύμφωνα με την καταγγελία, προχτές το μεσημέρι έξω από τη ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής κάλεσε περιπολικό της Αστυνομίας προκειμένου να διευθετήσει διαφορά του με οδηγό ΙΧ. Το περιστατικό αυτό συνέβη όταν ο Γ. Βάγιας επιχείρησε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και τη θέση κατέλαβε άλλη οδηγός που δεν του αναγνώριζε την προτεραιότητα.

Οι αστυνομικοί την άφησαν να παρκάρει. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν άδεια, ταυτότητα και δίπλωμα και τον παρατήρησαν για παρακώλυση κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, κατά την καταγγελία, ο δικηγόρος οδηγήθηκε με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγ. Παρασκευής για εξακρίβωση παρά το ότι είχε δείξει στους αστυνομικούς την ταυτότητά του. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του δέχτηκε "περιποιήσεις" από τα όργανα της τάξης.

Ομως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του διοικητή της Αμεσης Δράσης, Δ. Αλμπάνη, το πλήρωμα του περιπολικού είπε στον Γ. Βάγια ότι δεν μπορούσε να επέμβει γιατί ο χώρος στάθμευσης ήταν δημοτικός, αλλά ο δικηγόρος έβρισε τους αστυνομικούς. Ετσι κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα χωρίς να του φορέσουν χειροπέδες. Μέσα στο περιπολικό όμως ο Γ. Βάγιας έσκισε την τσέπη του μπουφάν του οδηγού, αλλά και οι αστυνομικοί του έσκισαν το σακάκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ