Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλοίο με λαθραία τσιγάρα

Κατασχέθηκε φορτηγό πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα από την τελωνειακή αστυνομία του Μπρίντεζι στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, το πλοίο "Μπρέιβ", που ξεκίνησε από τη Σμύρνη και είχε προορισμό λιμάνι του Μαυροβουνίου, μετέφερε 33 τόνους λαθραία τσιγάρα, αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πλοίο, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, βρισκόταν ανοιχτά του Μπρίντεζι, όταν ένα αμερικάνικο πολεμικό το κάλεσε να κατευθύνει στο λιμάνι για έλεγχο. Υστερα από την έρευνα βρέθηκαν τέσσερις νταλίκες γεμάτες τσιγάρα.

Το πλήρωμα του φορτηγού - πλοίου αποτελούσαν δύο Ελληνες και 14 αλλοδαποί ναυτικοί. Ο κυβερνήτης του πλοίου, Ελ. Καραϊσκάκης, 49 χρόνων και ο αδελφός του Απόστολος,α' μηχανικός, κρατούνται στις φυλακές των Μπρίντεζι και Λέτσε. Πάντως και οι δύο υποστηρίζουν ότι τα τσιγάρα που μετέφεραν είναι νόμιμα και έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Οι ιταλικές αρχές πάντως επισημαίνουν ότι τα τσιγάρα προορίζονταν για την ιταλική αγορά και οι λαθρέμποροι ήταν έτοιμοι μόλις βελτιωνόταν ο καιρός να αρχίσουν την εκφόρτωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ