Κυριακή 2 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η μεγάλη φυγή

Αυξημένη ήταν χτες η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, τα λιμάνια και στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Δυστυχώς, όμως, ούτε κι αυτή η έξοδος ήταν αναίμακτη. Από την Παρασκευή μέχρι χτες το πρωί ο τραγικός απολογισμός ήταν 11 νεκροί και 121 τραυματίες, σε 96 τροχαία δυστυχήματα.

Χτες, από τις 6 πμ μέχρι τις 11 πμ, από τα διόδια του Σχηματαρίου είχαν περάσει 25.000 αυτοκίνητα, ενώ συνολικά από την Παρασκευή 36.000 αυτοκίνητα. Από τα διόδια της Ελευσίνας είχαν περάσει 25.000 αυτοκίνητα, ενώ συνολικά από την Παρασκευή 65.000 αυτοκίνητα. Από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν χτες 31 δρομολόγια για την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Μέχρι το πρωί είχαν φύγει 22.000 άτομα, ενώ συνολικά από την Παρασκευή έφυγαν 55.000 άτομα. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Από την "Ολυμπιακή Αεροπορία" μας ενημέρωσαν ότι οι πτήσεις διεξάγονται ομαλά, ενώ συνιστούν σε όσους δεν έχουν βγάλει εισιτήριο να μην πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, καθώς η λίστα αναμονής - ιδίως για νησιά, όπως Κρήτη, Μύκονος, Ρόδος - είναι τεράστια. Τα αεροσκάφη έχουν πληρότητα 95 - 97%. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχουν εισιτήρια για τη Ρόδο μέχρι και τις 11 Αυγούστου.

Για τους εναπομείναντες στην πρωτεύουσα ο καιρός θα είναι καλός σήμερα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ