Κυριακή 2 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ (Για Κυριακή 2.8. )

Την επόμενη Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 9.00 π.μ., στην εκκλησία Αγίας Σοφίας στην Πάτρα θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου

ΓΙΩΡΓΟΥ Ανδρέα ΒΟΝΟΡΤΑ

(καπετάν Αιτωλού)

Η γυναίκα του Αθηνά

Η κόρη του Εφη

Τα αδέρφια του: Μαριγώ χήρα Παναγιώτη Βονόρτα, Λαμπρινή και Σπύρος Μπαρτζιώκας, Αλεξάνδρα χήρα Πέτρου Βονόρτα, Ανδρέας και Διαμάντω Μεσσάρη, Ευαγγελία Κωνσταντινοπούλου

Τα ανίψια, οι λοιποί συγγενείς και οι φίλοι του.

Στη μνήμη του Γιώργου Ανδ. Βονόρτα, η σύζυγός του Αθηνά πρόσφερε 200.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πάτρας και 50.000 δρχ. στο Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος.

Στον αγαπητό Γιώργο Βονόρτα (καπετάν Αιτωλό) γιά το 40ήμερο μνημόσυνό του προσφέρω 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", 20.000 δρχ. γιά τα παιδιά της Κούβας και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ.

Σωτηρία Τσικαροπούλου-Σαλονικίδου

* * *

Ενας χρόνος χωρίς τον αγαπημένο μας

ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΥΚΑΛΗ

του Νικολάου και της Αλτάνας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής και μετά την απελευθέρωση σε όλες τις δοκιμασίες σε φυλακές και εξορίες.

Σήμερα, Κυριακή 2 Αυγούστου, τελούμε το ετήσιο μνημόσυνό του στη γενέτειρά του Αμφίκλεια (Δαδί) Λοκρίδας.

Η σύζυγός του Ευσταθία

Ο γιος του Νίκος

***

Σήμερα, 2 Αυγούστου, συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τον θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΩΝΤΑ

Γεννήθηκε στο χωριό Πελεκάνος Κοζάνης, στις 10/6/1919. Νεαρός στην φαιστική κατοχή, εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Εδρασε στις περιοχές Βοϊου Κοζάνης, Σιδηροκάστρου Σερρών και Θεσσαλονίκης. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου.

Μετά την ήττα του ΔΣΕ έφυγε στην Τασκένδη από όπου γύρισε το 1980. Μετην επιστροφή του δραστηριποιήθηκε και εντάχθηκε στο ΚΚΕ, στην οργάνωση ΚΟΒ - Μετεώρων. Οσοι τον γνώρισαν, φίλοι και αντίπαλοι, μιλούν με θασυμασμό για την αγωνιστικότητα, το ήθος και την συνέπεια που τον διέκρινε στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές αλλά και μετέπειτα στην πάλη για το ανέβασμα του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του οι συγγενείς, καταθέτουν 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μετεώρων για τα 80χρονα του ΚΚΕ και ενίσχυση του "Ριζοσπάστη", αχώριστου συντρόφου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ