Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΑΪΝ ΚΡΑΟΥΤΣ
Παραιτείται της έφεσης ο συζυγοκτόνος

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο δολοφόνος της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, σε χτεσινή του ανακοίνωση μέσω του συνηγόρου του κάνει γνωστή την απόφασή του «για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους» - χωρίς να παρέχονται διευκρινίσεις - να παραιτηθεί από την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και να εκτίσει την πρωτόδικη κάθειρξη που του έχει επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο 35χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 19χρονης συζύγου του, ενώ του επιβλήθηκαν επιπλέον κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη δολοφονία του σκύλου τους, καθώς και για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης. Επίσης, αποφάσισε να μη συνεχίσει τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο, μετά το πρώτο μάθημα στο οποίο διαγωνίστηκε την περασμένη βδομάδα, την Εκθεση, όπου το θέμα ήταν η κακοποίηση των γυναικών.

Η απόφαση του Αναγνωστόπουλου να παραιτηθεί από την έφεση που είχε ασκήσει ήρθε ενώ η δίκη του στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο βρισκόταν σε εξέλιξη και στο ακροατήριο είχαν καταθέσει ήδη σημαντικοί μάρτυρες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα κατέθεσε η Αλκηστη Ηγουμενάκη, ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν: «Από τον κατηγορούμενο λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του. Σκότωσε τη μάνα του την περίοδο που εκείνη το θήλαζε. Πήρε το παιδί στην κηδεία και αυτό έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του». Σημείωσε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος είναι χειριστικός και ότι σε γράμμα που είχε δώσει στην μητέρα της Καρολάιν επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα: «Σε αυτό το γράμμα ο κατηγορούμενος αναφέρει, στην γυναίκα που θρηνεί το παιδί της, φράσεις όπως "εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν", "δεν έγιναν έτσι τα πράγματα" και "όταν την ξαναδείς, πες της πως την αγαπώ"».

Με την κίνησή του να παραιτηθεί από την έφεση, ο καταδικασμένος Αναγνωστόπουλος πιθανώς ευελπιστεί σε ευνοϊκότερη μεταχείριση από τους δικαστές του Εφετείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ