Πέμπτη 8 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ Ρ. ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Καταθέσεις αποκλείουν το να είχε καρδιολογικό πρόβλημα η Τζωρτζίνα

Και νέες καταθέσεις γιατρών έγιναν στην πολύκροτη δίκη της Ρ. Πισπιρίγκου, της μητέρας από την Πάτρα η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, με τελευταίο θάνατο αυτόν της 9χρονης Τζωρτζίνας τον Γενάρη του 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο με χορήγηση κεταμίνης από την μητέρα της, ενώ από τον Απρίλη του 2021 είχε υποστεί ανακοπή που την κατέστησε τετραπληγική. Ο διευθυντής του Παιδιοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Ι. Παπαγιάννης, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο θάνατος της 9χρονης να οφείλεται σε καρδιολογικό πρόβλημα, όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση της κατηγορουμένης.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις τελευταίες κρίσιμες ώρες που το κοριτσάκι είχε υποστεί την ανακοπή στο «Αγλαΐα Κυριακού», με αποτέλεσμα να καταλήξει στις 29 Γενάρη 2022. Τόνισε πως 20 λεπτά πριν τον θάνατό του, το παιδί είχε φυσιολογικό καρδιολογικό ρυθμό.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στο διάστημα που η Τζωρτζίνα εισήχθη στη ΜΕΘ του Ωνάσειου, όπου μεταφέρθηκε από την Πάτρα μετά την ανακοπή που υπέστη τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο. «Η Τζωρτζίνα ήταν έναν μήνα στη ΜΕΘ και παρακολουθούνταν από μόνιτορ, δεν είχε παρουσιάσει ποτέ αρρυθμίες. Δεν είχε παθολογικές βραδυκαρδίες, ούτε άλλες αρρυθμίες. Διενεργήσαμε κι άλλες εξετάσεις για να αποκαλύψουμε τυχόν άλλες λανθάνουσες διαταραχές που δεν φαίνονται στο απλό καρδιογράφημα. Και αυτό αποκλείστηκε».

Είπε ακόμα ο γιατρός στην κατάθεσή του: «Καταρχάς ξεκινήσαμε από το ιστορικό, από το οποίο προέκυψε πως δεν υπήρχε κανένα ανεξήγητο συμβάν ανακοπής σε νεαρό άτομο στην οικογένεια. Το παιδί ωστόσο υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο, κάτι που αντιμετωπίστηκε μετά από μακρά προσπάθεια των συναδέλφων. Υπήρχαν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που είχαν πεθάνει. Ετέθη έτσι η υποψία καρδιολογικού νοσήματος. Η Τζωρτζίνα πριν από το συμβάν δεν είχε κανένα σύμπτωμα, ήταν ένα ζωηρό παιδί. Δεν υπήρχε κανένα εύρημα που να συνηγορεί για καρδιακό νόσημα. Στην οικογένεια δεν υπήρχε κανένα τέτοιο ιστορικό ανακοπής σε νεαρά άτομα. Στην εξέταση δεν βρέθηκε κανένα καρδιολογικό εύρημα».

Την πεποίθηση ότι η Τζωρτζίνα δεν εμφάνιζε βραδυκαρδία και ότι δεν είχε συμπτώματα καρδιολογικού νοσήματος εξέφρασε και ο Γ. Κουρέλης, γιατρός στο Ωνάσειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ