Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τίμησαν τον Νίκανδρο Κεπέση

Στην ποίηση του Νίκανδρου Κεπέση, με αφορμή την τελευταία συλλογή του, «Δέηση στη Θεά Ειρήνη», ήταν αφιερωμένη η προχτεσινή εκδήλωση της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της οποίας ο τιμώμενος είναι επίτιμος πρόεδρος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελευθερία Αναγνωστάκη - Τζαβάρα, διαβάζοντας το βιογραφικό του Ν. Κεπέση. Η κύρια ομιλήτρια, Καίτη Λειβαδά, εκδότρια του περιοδικού «Νέα Αριάδνη», χαρακτηρίζοντας «ευαίσθητη» την ποίηση του Ν. Κεπέση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «κινείται στο πλαίσιο του υγιούς ρεαλισμού».

Ποιήματα της τελευταίας συλλογής, αλλά και προηγούμενων, του Ν. Κεπέση, καθώς και αποσπάσματα πεζών έργων του, διάβασαν οι ηθοποιοί Τίτος Βανδής, Δημήτρης Πετράτος, Τιτίκα Σαριγκούλη, Μαρία Σολωμού και Ελευθερία Χατζηδούλη. Τις απαγγελίες συνόδευσε ο συνθέτης Αλέξης Νασάκης με την κέλτικη άρπα του.

Ο Ν. Κεπέσης, συγκινημένος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, που «με την παρουσία τους του έδωσαν μια ανάσα ζωής» και τους κάλεσε να «μεταφερθούν νοερά στην Παλαιστίνη, όπου συντελείται ένα έγκλημα φοβερό, που μόνο οι χιτλερικοί μπορούσαν να κάνουν». Ο Ν. Κεπέσης διάβασε και ένα πρόσφατο ποίημά του, εμπνευσμένο από τα δραματικά γεγονότα στη Μ. Ανατολή. Τέλος να σημειώσουμε ότι διαβάστηκε και μήνυμα του προέδρου της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, Γ. Χατζημανωλάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ