Τρίτη 13 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ
«Αντιπολίτευση» με βάση το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα της ΚΑΠ και των επιχειρηματικών ομίλων

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα θυμήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Λάρισα και Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωτογενή τομέα στο Κιλελέρ, έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος, αποσιωπώντας φυσικά τις αιτίες, προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και του δικού του κόμματος, το οποίο είχε για πυξίδα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που πετάνε έξω απ' τα χωράφια χιλιάδες αγρότες.

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα των αγροτών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ. Σε αυτήν την πολιτική είναι δεσμευμένος με θέσεις και με έργα ο ΣΥΡΙΖΑ και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση από τη σκοπιά των συμφερόντων των βιοπαλαιστών αγροτών και του λαού. Αλλωστε, ως κυβέρνηση ψήφισε και υλοποίησε μια σειρά από μέτρα που επιβάρυναν τους βιοπαλαιστές αγρότες, αλλά και ως αντιπολίτευση έβαλε πλάτη σε όλες τις στρατηγικές επιλογές των επιχειρηματικών ομίλων».

Η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λάρισας προσθέτει ότι «δεν αποτελεί διέξοδο για τους βιοπαλαιστές αγρότες το "νέο παραγωγικό μοντέλο" που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί είναι φτιαγμένο με τα ίδια παλιά υλικά και στενεύει κι άλλο τα περιθώρια επιβίωσης για μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις. Αλλωστε, αυτή είναι η αποστολή της ίδιας της ΚΑΠ, η επιτάχυνση της συγκέντρωσης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοαγρότες που επενδύουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Δηλαδή, τελικά, το παραπέρα ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων».

Αντίστοιχα, η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας αναδεικνύει ότι «η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ στους δρόμους της πόλης αποκάλυψε και ποιο ρόλο έχει να παίξει ως αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα. Να είναι ένας ακόμα τοποτηρητής του στρατηγικού σχεδίου στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, κοροϊδεύοντας με "μπόλικη σάλτσα" ότι αυτό θα λειτουργήσει κάπως και κάποτε, δηλαδή ούτε στη Δευτέρα Παρουσία, υπέρ του λαού. Μια χαρά έκλεισε το μάτι στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την πιο αποτελεσματική εισβολή των εταιρειών. "Ανάγκη" ονόμασε την επένδυση LNG, αλλά σε διαφορετικό σημείο, χωρίς να αναφέρει για ποιον είναι άραγε ανάγκη πέρα από τους εφοπλιστές, τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια, τις αμερικάνικες κυρίως πολυεθνικές. Και φυσικά, κατά τη συνάντησή του με περιβαλλοντικούς φορείς, λέξη δεν είπε για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, καθώς και εδώ έχει πολύ λερωμένη τη φωλιά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ