Τρίτη 13 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
Διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ περίμενε πάνω από 24 ώρες να διακομιστεί

Πάνω από 24 ώρες παρέμενε διασωληνωμένη ασθενής στο Νοσοκομείο Λέρου - το οποίο εν έτει 2023 δεν διαθέτει ΜΕΘ - αναμένοντας τη διακομιδή της, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του ΕΚΑΒ.

Τα παραπάνω κατήγγειλε η Ενωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου (ΕΙΘΕΛ) και, τρεις ώρες μετά την καταγγελία, έγινε η μεταφορά της ασθενούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΑΒ, πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Λέρου, έως το αεροδρόμιο της Κω, γιατί σε αυτό της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130...

«Στις μονάδες Υγείας μας δεν υπάρχει ΜΕΘ, ούτε στο Νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμα και σε αυτό της Κω», σημειώνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Τσουκαλάς, πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, και τονίζει: «Ο λαός μας ξέρει καλά από την ίδια την πείρα του ότι πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας, που συνεχίζεται και οξύνεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Η υποβάθμιση και η υποστελέχωση έχουν αποτελέσει πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων. Ταυτόχρονα έχουν μετατρέψει την ασθένεια, την αποκατάσταση, το φάρμακο σε χρυσοφόρο εμπόρευμα για τα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας και της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ