Τρίτη 13 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Φτάνει πια! Σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους

Από την κινητοποίηση στην Κέρκυρα
Από την κινητοποίηση στην Κέρκυρα
Αγωνιστική απάντηση δίνουν σωματεία και φορείς απέναντι στα εγκλήματα της πολιτικής που υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην Υγεία, φωνάζοντας «φτάνει πια» και διεκδικώντας σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Στην Κέρκυρα

Εκατοντάδες ήταν οι Κερκυραίοι που ένωσαν τη φωνή τους την Κυριακή το απόγευμα, διεκδικώντας άμεσα μέτρα αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό της Λευκίμμης μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα με τον σοβαρό τραυματισμό ενός 21χρονου, οδηγού μηχανής, που ενεπλάκη σε τροχαίο με ΙΧ αυτοκίνητο το Σάββατο 3 Ιουνίου και υπήρξε σημαντική καθυστέρηση του ασθενοφόρου επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο όχημα.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χαιρετισμό απηύθυναν ο Σπύρος Κανταρέλης, πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, και ο Μάριος Αρμενιάκος εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, που αναφέρθηκε στην απαξίωση του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης, σε μία περιοχή με 15 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι. Πρόσθετα αναφέρθηκε στην ουσιαστική ανυπαρξία μέσων διακομιδής των ασθενών, αφού σε ολόκληρο το νησί διατίθενται μόλις 3 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται περιστατικά που ασθενείς αναγκάζονται να μεταφερθούν με δικά τους μέσα και με σοβαρό κίνδυνο της υγείας τους. «Ολα τα περιστατικά έχουν γεμίσει δικαιολογημένα με οργή και αγανάκτηση όλους όσοι βιώνουν και οι ίδιοι τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας», υποστήριξε αναδεικνύοντας ότι τα περιστατικά δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα της εγκληματικής διαχρονικής πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού ως κόστος.

Τα κέρδη τους, οι ζωές μας

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νησί, ενώ σε ανακοίνωση της ΚΟ Κέρκυρας του Κόμματος υπογραμμίζεται ότι το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία μεγάλη λίστα αντίστοιχων περιστατικών σε όλη τη χώρα, που αναδεικνύουν ότι το κράτος επιλέγει να υποβαθμίσει και να υποχρηματοδοτήσει ζωτικής σημασίας για τον λαό υποδομές και υπηρεσίες, την ίδια ώρα που ταΐζει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους. Τέλος, χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των αστικών πολιτικών κομμάτων προκλητικές και υποκριτικές, θέλοντας να αποκρύψουν τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

-- Στη Χίο, κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στο Νοσοκομείο Χίου στη 1 μ.μ. διοργανώνει η Γραμματεία Χίου της ΑΔΕΔΥ για τη «συνεχιζόμενη εγκληματικά απαράδεκτη κατάσταση στην Υγεία και στο ΕΚΑΒ Χίου». Παράλληλα, προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 μ. έως το τέλος του ωραρίου. Στην κινητοποίηση καλεί και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

-- Στις Σέρρες, σε συλλαλητήριο διεκδίκησης για την ενίσχυση του Νοσοκομείου, αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ., μπροστά από τη Νομαρχία Σερρών, καλούν το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σερρών «Ο Αγιος Λουκάς», η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών και το Σωματείο Συμβασιούχων Νοσοκομείου Σερρών.

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, πρωτοβάθμια Σωματεία της πόλης καλούν αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, διεκδικώντας ενίσχυση και στελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας. Επίσης το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, στις 4.30 μ.μ. στο πάρκο Θεοτοκοπούλου (απέναντι από το Εμπορικό Επιμελητήριο).

-- Στη Λάρισα, με αφορμή την ηλεκτροπληξία που υπέστη πριν 10 μέρες εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στη Στεφανιαία Μονάδα, ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ - Ειδικευομένων και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καλούν σε αγωνιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 11 π.μ. στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ