Πέμπτη 15 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»
Νέο σωματείο που θα καλύπτει όλες τις ειδικότητες ενός κινηματογραφικού συνεργείου

Ανοιχτή συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, νεότερων αλλά και εμπειρότερων από τον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της διαφήμισης, πραγματοποίησε την Κυριακή 11 Ιούνη η «Κίνηση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης».

Σε μια ζωντανή και μαζική συνέλευση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων: Η εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας που φτάνει στα όρια της εξόντωσης, τα 10ωρα και 12ωρα γυρίσματα που έχουν γίνει κανονικότητα, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και τα εργατικά «ατυχήματα», οι χαμηλοί μισθοί και η έλλειψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ίδια στιγμή που οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ζουν το «θαύμα της ανάπτυξης» και θησαυρίζουν από τον μόχθο των εργαζομένων.

Κυρίως εκφράστηκαν η αγωνία για το μέλλον του κλάδου και η ανάγκη ίδρυσης ενός σωματείου που θα λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες και που θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, θα παλεύει μαχητικά και οργανωμένα για ουσιαστική λύση στα προβλήματά τους.

Εκφράστηκε η αίσθηση τού «ως εδώ».

Ομόφωνα αποφασίστηκε η ίδρυση του νέου σωματείου που θα καλύπτει όλες τις ειδικότητες ενός κινηματογραφικού συνεργείου.

Από τη Συνέλευση ορίστηκε 9μελής Επιτροπή Καταστατικού, με υποχρέωση να συντάξει και να παρουσιάσει μέχρι το φθινόπωρο στην επόμενη Γενική Συνέλευση το καταστατικό του Σωματείου.

Επικοινωνία με την «Κίνηση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης» στα email: kinisioa@gmail.com - Fb page: Κίνηση Τεχνικών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ