Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καθημερινότητα τα εργατικά «ατυχήματα» σε αποθήκες και logistics

Δουλειά 12 - 13 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα, χωρίς ρεπό

Καταγγελίες για εργατικά «ατυχήματα» και τεράστιες εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας δέχεται καθημερινά το τελευταίο διάστημα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής από εργαζόμενους σε αποθήκες και logistics στην περιοχή, επιχειρήσεις που «ανθούν», με εκατοντάδες εργαζόμενους.

Αν και η κατάσταση αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο, σημειώνει το Σωματείο, φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες «έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, λόγω της τεράστιας εντατικοποίησης που υπάρχει στις αποθήκες, με συναδέλφους να μας μεταφέρουν εικόνα με υπερωρίες χωρίς σταματημό, που φτάνουν τις 12-13 ώρες δουλειά την ημέρα» και σε πολλές περιπτώσεις να δουλεύουν 7 στις 7 μέρες τη βδομάδα, για μήνες, ξεχνώντας την Κυριακή και τα ρεπό!

Ολη αυτή η εντατικοποίηση, τονίζει, «μετατρέπει τους χώρους εργασίας σε παγίδες θανάτου, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια αλλά και την ίδια τη ζωή μας.

Την ίδια ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο κλάδο των logistics χρόνο με τον χρόνο καταγράφουν ρεκόρ κερδών, μετατρέποντας παράλληλα το Θριάσιο σε εμπορευματικό κόμβο διεθνούς εμβέλειας, εμείς ζούμε όλο και χειρότερα, με μισθούς πείνας, ενώ ταυτόχρονα μας πιέζουν για να γίνουμε πιο παραγωγικοί, με σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη τους».

Το Σωματείο αναδεικνύει τις ευθύνες των κυβερνήσεων, που έχουν κάνει καθεστώς την εργασιακή ζούγκλα αλλά και την αποψίλωση των ελεγκτικών μηχανισμών από μέσα και προσωπικό.

Απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας να γίνουν άμεσα έλεγχοι στους χώρους δουλειάς σε όλη τη Δυτική Αττική. Και καλεί «κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με το Σωματείο μας, γιατί μόνο με οργάνωση και αγώνα θα βάλουμε φρένο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας».

Στο μεταξύ, νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 16 Ιούνη, όταν κατά τη διάρκεια της αποκομιδής στην οδό Υψηλάντου της 5ης Δημοτικής Κοινότητας εργαζόμενη έσπασε τον αστράγαλο του αριστερού της ποδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ