Τρίτη 20 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
13χρονος τραυματισμένος σε τροχαίο περίμενε 50 λεπτά το ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα έγινε στο Ολυμπιακό Χωριό την περασμένη Τετάρτη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 13χρονου μαθητή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αν και το ατύχημα έγινε κοντά στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών, το ασθενοφόρο έκανε 50 λεπτά (!) για να φτάσει.

Την ένδεια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την αποψίλωση του ΕΚΑΒ με αφορμή το παραπάνω περιστατικό αναδεικνύει ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του μικρού μαθητή και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Κατοίκων, σε μια περιοχή με περίπου 150.000 κατοίκους, εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, το Κέντρο Υγείας Μενιδίου είναι υποστελεχωμένο από βασικές ιατρικές ειδικότητες, ενώ δεν υπάρχει η αναγκαία υποδομή για επείγοντα περιστατικά. «Οι ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές».

Μάλιστα, ο Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς της περιοχής, παλεύει για σύγχρονες, ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν δομές Υγείας για όλο τον λαό.

Τώρα, καλεί τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την απαράδεκτη κατάσταση και από κοινού να παλέψουν ώστε να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Αχαρνών, να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 7 μέρες τη βδομάδα, με μόνιμη ύπαρξη ασθενοφόρου. Επίσης, η Πολυκλινική να περάσει άμεσα στο ΕΣΥ μαζί με όλο το προσωπικό που διαθέτει και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ