Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Κινητοποίηση για τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία

Μαζική κινητοποίηση και πορεία προς το Κέντρο Υγείας Μενιδίου πραγματοποίησαν προχτές σωματεία και φορείς του Ολυμπιακού Χωριού, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου 13χρονος τραυματίας από τροχαίο περίμενε 50 ολόκληρα λεπτά το ασθενοφόρο. Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήραν συμμαθητές του 13χρονου και οι γονείς τους.

Τον λόγο πήρε ο συμμαθητής του 13χρονου Γιάννης Μποχώτης, από το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών (Ολυμπιακό Χωριό) και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Μενιδίου, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού, Λάμπρος Κουρλός.

Στο επίκεντρο των ομιλιών βρέθηκαν οι τραγικές ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, η απουσία νοσοκομείου σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα σε έναν δήμο 150.000 κατοίκων, όπως αυτός του Μενιδίου.

Οι ομιλητές απαίτησαν «να καταδικαστεί η απαράδεκτη κατάσταση» και κάλεσαν σε πάλη ώστε να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Επίσης, να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 7 μέρες τη βδομάδα, με μόνιμη ύπαρξη ασθενοφόρου, και η Πολυκλινική να περάσει άμεσα στο ΕΣΥ, μαζί με όλο το προσωπικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθηκαν η Παναγιώτα Αγγελοπούλου, δημοτική σύμβουλος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής, και οι υποψήφιοι βουλευτές Ανατολικής Αττικής Πέτρος Καράμπελας και Στάθης Σταθουλόπουλος.

Νέα κινητοποίηση σήμερα στη Σάμο

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης και τραυματιοφορέων στην 3ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα χθες οι κινητοποιήσεις για άμεσες προσλήψεις εργαζομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Με ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα, με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 10 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ