Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καμία ανοχή στις ελλείψεις φαρμάκων και στους κινδύνους για τα παιδιά

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ σχετικά με τις ελλείψεις αντιβιοτικών για τον στρεπτόκοκκο

Στους κινδύνους από τις ελλείψεις φαρμάκων, και ειδικά στην ανησυχία για τις ελλείψεις αντιβιοτικών απαραίτητων για την αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου, αναφέρεται η ΚΟΒ Φαρμάκου Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τον θάνατο τριών παιδιών από στρεπτόκοκκο τον τελευταίο χρόνο, με πιο πρόσφατο το 7χρονο παιδί από τη Νάουσα.

Πέρα από την έντονη ανησυχία που δημιουργούν η συγκεκριμένη λοίμωξη και οι επιπτώσεις της στον πληθυσμό, «αναδεικνύονται μια σειρά ελλείψεις τόσο στο σύστημα Υγείας όσο και στα φάρμακα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή για να αντιμετωπιστεί η νόσος», σημειώνει η Οργάνωση του Κόμματος. Και στέκεται ειδικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία, τονίζοντας ότι χωρίς τη στελέχωσή τους με το κατάλληλο προσωπικό δεν μπορεί να υπάρξει επιδημιολογική επιτήρηση, ούτε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Και συνεχίζει:

«Ταυτόχρονα, με τη δήλωση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ότι τα αντιβιοτικά για τη θεραπεία του στρεπτόκοκκου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες στη Θεσσαλονίκη και τα ράφια των φαρμακείων σταδιακά αδειάζουν, οι ανησυχίες όλων μας γίνονται ακόμα πιο έντονες. Η έλλειψη των συγκεκριμένων αντιβιοτικών αποτελεί συνέχεια των ελλείψεων φαρμάκων με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός όλο τον τελευταίο χρόνο. Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά με τον χειρότερο τρόπο ότι ο λόγος των ελλείψεων αυτών σχετίζεται με το Φάρμακο - εμπόρευμα, αφού η παραγωγή και η διακίνησή του είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, των οποίων τα συμφέροντα θωρακίζουν και θωράκισαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα τελικά τα άδεια ή μισοάδεια ράφια των φαρμακείων».

Σημειώνει ότι «δεν μπορούμε εν έτει 2023 να ανεχόμαστε να θρηνούμε θύματα, ενήλικες και παιδιά, από ελλείψεις φαρμάκων, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για επάρκεια φαρμάκων στα φαρμακεία!».

Και τονίζει ότι «η λύση του προβλήματος βρίσκεται στις προτάσεις που επανειλημμένα το ΚΚΕ έχει καταθέσει για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, την επάρκεια και δωρεάν διάθεση των φαρμάκων σε όλους όσοι τα χρειάζονται τη στιγμή που τα χρειάζονται. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιούνη και η ένταση του αγώνα του λαού για μια άλλη ανάπτυξη, όπου η έρευνα και η παραγωγή των φαρμάκων από έναν κρατικό φορέα - βιομηχανία θα γίνονται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος, είναι η απάντηση που πρέπει να δοθεί σήμερα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων και χωρίς την «έξαρση των χειμωνιάτικων ιώσεων» (2023-04-20 00:00:00.0)
Χιλιάδες στη «γύρα» για ένα σκεύασμα ενώ οι βιομήχανοι παζαρεύουν για την κερδοφορία τους (2023-01-03 00:00:00.0)
Οχι στο φάρμακο - εμπόρευμα (2011-01-19 00:00:00.0)
Η εμπορευματοποίηση καταστρέφει υγεία και φάρμακα (2009-01-28 00:00:00.0)
Δολοφονικές ελλείψεις σε φαρμακευτικό υλικό (2009-01-17 00:00:00.0)
Με πιέσεις για αυξήσεις των τιμών (2006-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ