Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ
Στην τελική ευθεία η μάχη των αρχαιρεσιών για ένα δυνατό Σωματείο

Αύριο Πέμπτη από τις 5 π.μ. οι κάλπες στο εργοστάσιο

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι υπερασπίζονται το Σωματείο τους
Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι υπερασπίζονται το Σωματείο τους
Τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, που ξεκινούν αύριο Πέμπτη τα ξημερώματα (από τις 5 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ.), δίνουν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ». Και καλούν τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Σωματείο και τον αγώνα τους, εκλέγοντας ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα οργανώνει την πάλη ανυποχώρητα, με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα, το δικαίωμα στη δουλειά τους.

Με εξορμήσεις στα πόστα του εργοστασίου, παρουσία και μοίρασμα του καλέσματος στις αλλαγές βάρδιας στην πύλη, συσκέψεις αλλά και συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, οι πρωτοπόροι αγωνιστές εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που συμμετέχουν στο μαζικό ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας» καλούν τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν με την ίδια συσπείρωση και αποφασιστικότητα να στέκονται δίπλα στο Σωματείο.

Τονίζουν την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις αρχαιρεσίες, καθώς «με ισχυρό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ θα ισχυροποιηθεί η υπεράσπιση των συμφερόντων μας», ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν ότι η συμμετοχή των εργαζομένων και το αποτέλεσμα της κάλπης θα αποτελέσουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παραμένουν όρθιοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις αυριανές εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα συμμετέχουν δύο ψηφοδέλτια: Αυτό της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ», στο οποίο συμμετέχουν ως υποψήφιοι 74 συνολικά εργαζόμενοι, και αυτό μιας δήθεν «Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων», στο οποίο συμμετέχουν μόλις δύο υποψήφιοι, προερχόμενοι από τη ΔΑΚΕ (συνδικαλιστές της ΝΔ).

Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» αποτελεί μία συσπείρωση πρωτοπόρων αγωνιστών που γεννήθηκε πριν δύο χρόνια, μέσα στο καμίνι του δύσκολου αγώνα για να μείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας και στον τόπο τους. Από αυτό το ψηφοδέλτιο είχαν εκλεγεί στο προηγούμενο ΔΣ ο απερχόμενος πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Πολίτης, και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου. Στις τωρινές εκλογές πλαισιώθηκε από ακόμα μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα παλιότερα ήταν υποψήφιοι με άλλο συνδυασμό, κάτι που αναδεικνύει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων για την αγωνιστική στάση της «Αγωνιστικής Ενότητας», την προσήλωσή της στην πάλη για τα συμφέροντά τους, γυρνώντας την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, αφού είδαν τις προσπάθειες που έκανε να υπονομεύσει το Σωματείο και τη δράση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ