Τρίτη 27 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέο επεισόδιο στο Κασμίρ με νεκρούς από πυροβολισμούς

Ινδούς στρατιώτες κατηγορεί το Πακιστάν για τον θάνατο δύο αμάχων στο Κασμίρ, μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή Σάτβαλ, μεγάλο μέρος της οποίας διεκδικείται εδώ και δεκαετίες και από τις δύο πλευρές.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο, όταν ομάδα βοσκών - σύμφωνα με τον στρατό του Πακιστάν - δέχτηκε αδιακρίτως πυροβολισμούς από ινδικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στη λεγόμενη «Γραμμή Ελέγχου» (LoC), που αποτελεί τα ντε φάκτο σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Η πακιστανική πλευρά κατηγόρησε τον ινδικό στρατό για «τη συνήθη απάνθρωπη προσέγγισή του προς τους αθώους κατοίκους του Κασμίρ» και πρόσθεσε ότι διατηρεί κάθε δικαίωμα να «απαντήσει» σε τέτοια περιστατικά.

Καταδικάζοντας τις δολοφονίες και την παραβίαση της εκεχειρίας, το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ινδό επιτετραμμένο για διαμαρτυρία, κάνοντας λόγο για παραβίαση μνημονίων κατάπαυσης του πυρός του 2003, τα οποία οι δύο πλευρές ανανέωσαν το 2021.

Σύμφωνα με το «Associated Press», από τη μεριά του ο ινδικός στρατός έκανε λόγο για «τρεις εισβολείς από την πακιστανική πλευρά» που «μία ομάδα στρατιωτών αναχαίτισε» και πρόσθεσε ότι ένας Ινδός στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά των «εισβολέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ