Πέμπτη 29 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ3

Με τρίωρη στάση εργασίας χτες από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ., και σήμερα Πέμπτη από τις 4 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, καλλιτέχνες και διοικητικοί υπάλληλοι, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του προγράμματός της.

Είναι ενδεικτικό ότι, μόνο τον τελευταίο μήνα, τα δύο βράδια των εκλογικών αναμετρήσεων της 21ης Μάη και της 25ηςΙούνη, η ΕΡΤ3 περιορίστηκε στην αναμετάδοση του προγράμματος του ΕΡΤNews, ενώ δεν διαφοροποιήθηκε το πρόγραμμά της σε έκτακτα γεγονότα.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 διεκδικούν την ενίσχυση του σταθμού και του προγράμματός του, προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναβάθμιση των χώρων μοντάζ, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και ενίσχυση και αναβάθμιση όλων των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ σε μέσα και προσωπικό.

Στη διάρκεια της χτεσινής στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης και αποφάσισαν τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους, συντονισμένα, μέσα από τα σωματεία τους αλλά και το άνοιγμά του στον λαό και τους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Κουρμούλη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη στον αγώνα τους και ανέδειξε την ανάγκη συντονισμού της πάλης με το εργατικό - λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ