Πέμπτη 29 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Επιστολή στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν προκειμένου να επιβάλει πιο αυστηρές κυρώσεις στο Ιράν απέστειλαν 249 Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ θα πρέπει αφενός να αυξήσουν τις προσπάθειες να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αφετέρου να προειδοποιήσουν την Τεχεράνη πως θα επιβάλουν ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις εάν υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στο πυρηνικό πρόγραμμα.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- 110 έφεδροι της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας υπέγραψαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου, που αναφέρει πως εάν προωθηθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για τη «δικαστική μεταρρύθμιση» ή άλλο ανάλογο σχέδιο νόμου, θα αρνηθούν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Το επίμαχο νομοσχέδιο που αναβαθμίζει την εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία έναντι των αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου, βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης ενδοαστικής αντιπαράθεσης στο Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

ΣΚΟΤΣΝΤΕΪΛ.-- Πάνω από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν χτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο βόρειο Σκοτσντέιλ της Αριζόνα λόγω ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, γνωστής με την ονομασία «Diamond Fire», έναντι της οποίας μάχονταν πάνω από 250 πυροσβέστες. Η φωτιά απείλησε σπίτια και έκαψε σε λιγότερο από ένα 24ωρο πάνω από 10 τ.χλμ. γης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ανασύρθηκαν χτες από τα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού συντρίμμια του βαθυσκάφους «Titan», λίγες μέρες αφότου διαπιστώθηκε ότι έπαθε καταστροφική ενδορρήξη κατά την κατάδυσή του στο ναυάγιο του Τιτανικού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία και οι πέντε επιβαίνοντες.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Φωτιά σημειώθηκε χτες το απόγευμα σε τμήμα του Ορους των Ελαιών του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αποδίδεται σε εγκληματική εμπρηστική ενέργεια. Η φωτιά εκδηλώθηκε πίσω από το κτίριο του οίκου του Πατριάρχη. Η πυροσβεστική έσβησε την πυρκαγιά προτού πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ