Τρίτη 4 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
Αντιπολίτευση με ... συναινέσεις

Διαβεβαιώσεις ότι θα παίξει το ρόλο του ...υπουργείου αντιπολίτευσης, με τις απαραίτητες συναινέσεις στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν, δίνει το ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του, Δημήτρης Μάντζος, σε άρθρο του στην «Καθημερινή» περιγράφει αποκαλυπτικά τον ρόλο που θα παίξει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή: «Το ζητούμενο είναι να αποδείξουμε πως ναι, μπορεί να υπάρξει σοβαρή αντιπολίτευση, με θετική μεταρρυθμιστική ταυτότητα. Μια αντιπολίτευση που θα σέβεται και θα εγγυάται τον συμβιωτικό χαρακτήρα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Θα αναζητά και θα προσφέρει συναινέσεις εκεί που το δημόσιο συμφέρον το αξιώνει. Θα αντιδρά σθεναρά, θα ορθώνει ανάχωμα στις επιλογές της κοινωνικής αδικίας και της συντήρησης. Μια αντιπολίτευση με τεκμηρίωση, γνώση και στόχο». Με άλλα λόγια, συναίνεση στα μεγάλα και στρατηγικής σημασίας ζητήματα για την αστική τάξη (νόμος Χατζηδάκη, εξοπλιστικά προγράμματα κ.ά.) και τάχα διαφοροποιήσεις - «αερόσακος» για να γλιτώσει η αστική τάξη τους κλυδωνισμούς. Ο,τι έκανε και την περασμένη τετραετία, που στήριξε το 70% των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ ή και προηγουμένως ψηφίζοντας όλα τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, με ενδιαφέρον παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ τις εξελίξεις και τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας προφανώς προσδοκίες είτε «επαναπατρισμού» μελών και στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είτε «χώρου» τον οποίο μπορεί να καλύψει το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας. Στις δημόσιες εμφανίσεις τους, βέβαια, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι περιμένουν να δουν την κατεύθυνση στην οποία θα καταλήξουν οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί τέλος η εκ νέου αντίδραση του Χάρη Καστανίδη ενάντια στην απόφαση του Ν. Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, αφήνοντάς τον εκτός Βουλής. Την ίδια απόφαση είχε λάβει ο Ν. Ανδρουλάκης μετά τις εκλογές της 21ης Μάη. Τότε ο Χ. Καστανίδης είχε επίσης αντιδράσει και τώρα επανήλθε, αφήνοντας αιχμές για «διαβεβαιώσεις» του Ν. Ανδρουλάκη «ότι "η έδρα θα επιστραφεί στον Καστανίδη" στις εκλογές της 25ης Ιουνίου» και κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι με την απόφασή του «προσβάλλει όλους τους Θεσσαλονικείς, που μένουν χωρίς εκπροσώπηση από τον άνθρωπο στον οποίο έδωσαν τη σχετική εντολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ