Τρίτη 4 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΟΥΣΑ
Πλήθος κόσμου στο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η 32η Πανελλήνια Συνάντηση επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, αντιστασιακών, φίλων και απογόνων της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε έναν γνώριμο χώρο, δίνοντας ακόμα μια χρονιά την ευκαιρία σε μεγαλύτερους αγωνιστές να ξανασμίξουν και σε νεότερους να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της δρακογενιάς της δεκαετίας του 1940 και της ελληνικής πολιτικής προσφυγιάς στις χώρες του σοσιαλισμού, μέσα από την έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και φωτογραφικού υλικού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Κασαπίδης, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Νάουσας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο Νίκος Βάγιας, εκ μέρους του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του αγώνα από το συγκρότημα Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης μετέφερε θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς εκ μέρους του Κόμματος στους πρωταγωνιστές και ζωντανούς φορείς της Ιστορίας του και τους απογόνους τους, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές.

«Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό», είπε και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ κάνει από σήμερα κιόλας πράξη τη δέσμευσή του να βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής, εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης.


Στη συνέχεια, ο Λεωνίδας Στολτίδης στάθηκε στην επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την μετατρέπει σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και ταυτόχρονα σε στόχο απαντητικών χτυπημάτων, αλλά και στις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, και τόνισε:

«Σήμερα, απέναντι στις παλιές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στήνεται το μπλοκ των νέων κι ανερχόμενων. Η ορατή πλέον προοπτική αντικατάστασης των ΗΠΑ από την Κίνα στην ιμπεριαλιστική πρωτοκαθεδρία, τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για περιορισμό και ανάσχεση της Κίνας και της Ρωσίας είναι οι πραγματικές αιτίες κι εκφράσεις αυτών των ανταγωνισμών. Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να δεχτεί δύο νέα μέλη, τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Η δράση του επεκτείνεται σε όλη την υδρόγειο, γίνεται ολοένα και πιο επιθετικό.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει στο φως νέα σχέδια για αλλαγές συνόρων και στα Βαλκάνια. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτό μόνο με το αίμα των λαών μπορεί να γίνει.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Ενωμένοι πρέπει να δώσουν τον κοινό τους αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τον πόλεμο. Καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της! Γνωρίζουμε καλά τις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας! Παλεύουμε ο ίδιος να εμπιστευτεί τη δύναμή του!


Ξεχωριστή θέση στους αγώνες του λαού μας, στο εργατικό, στο λαϊκό κίνημα έχουμε οι απόγονοι της ηρωικής δρακογενιάς, των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Τα παιδιά των αγωνιστών και αγωνιστριών πρέπει και τώρα, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να βρισκόμαστε μαζί και πλάι στο ΚΚΕ, στους αγώνες για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, στους αγώνες για τη σοσιαλιστική προοπτική. Εμείς είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας, θα νικήσουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντάμωμα πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα (2023-06-28 00:00:00.0)
Συζήτηση του Λ. Στολτίδη με τους εργαζόμενους της «Βαρβαρέσος» (2021-03-17 00:00:00.0)
Στιγμές συγκίνησης στην πανελλήνια συνάντηση επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων (2019-12-31 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις - «Συνάντηση» στη Νάουσα (2011-06-15 00:00:00.0)
Πανελλαδικό αντάμωμα στη Νάουσα (2010-06-24 00:00:00.0)
Πανελλαδικό αντάμωμα στη Νάουσα (2010-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ