Πέμπτη 6 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Η κυβέρνηση κρατά «ζεστές» και τις απαγορεύσεις στο διαδίκτυο

Τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς στην πρόσβαση στο διαδίκτυο, ως ένα ακόμα εργαλείο στην αντιλαϊκή φαρέτρα της κρατικής καταστολής, φροντίζει να κρατά «ζεστές» στο τραπέζι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, επικαλούμενος «βίαιες συγκεντρώσεις» στο πλαίσιο των λαϊκών κινητοποιήσεων για τη δολοφονία του 17χρονου διανομέα Ναέλ από αστυνομικά πυρά.

Ετσι, μετά την επιστράτευση τεθωρακισμένων οχημάτων, δεκάδων χιλιάδων πάνοπλων αστυνομικών και χωροφυλάκων, μετά τις απειλές για πρόστιμα και ποινές φυλάκισης σε γονείς παιδιών που συμμετέχουν στις «ταραχές», στην προχτεσινή συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με δημάρχους, ο Μακρόν είπε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο, ίσως χρειαστεί (...) να ρυθμιστούν ή να αποκλειστούν». Πρόσθεσε δε ότι όταν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «γίνονται εργαλείο για να οργανώνονται βίαιες συγκεντρώσεις ή απόπειρες δολοφονίας, αυτό είναι αληθινό πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι ως «λαγός» στη συγκεκριμένη πλευρά της καταστολής βγήκε το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας, με τον επικεφαλής του, Φ. Ρουσέλ, να δηλώνει εν μέσω των λαϊκών διαμαρτυριών για τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ ότι σε διάφορες περιπτώσεις «στην παρούσα φάση θα πρέπει να πούμε» για τα κοινωνικά δίκτυα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο πως «τα διακόπτουμε γιατί υπάρχει πολλή ένταση στη χώρα»...

Καθώς βέβαια όλο το αστικό πολιτικό σύστημα βάζει το «λιθαράκι» του στην κλιμάκωση της επίθεσης στον «εχθρό λαό», η επικεφαλής της ακροδεξιάς «Εθνικής Συσπείρωσης», Μαρίν Λεπέν, κατηγόρησε χτες στη Βουλή την κυβέρνηση ότι «δημιούργησε περιοχές ανομίας στις οποίες άφησε κάποιες κοινότητες να αναπτύξουν εγκληματική δράση», μετατρέποντας τη χώρα σε «κόλαση». Κάλεσε δε την κυβέρνηση να «σταματήσει την άναρχη μετανάστευση» και «να αναλάβει τον έλεγχο σε όλες τις περιοχές της Γαλλίας».

Εξάλλου, φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες «πολιτοφυλάκων» έκαναν την εμφάνισή τους σε αρκετές γαλλικές πόλεις το Σαββατοκύριακο, στο όνομα της «αποκατάστασης της τάξης» απέναντι στους «ταραχοποιούς». Βίντεο που αναρτήθηκαν στο ίντερνετ δείχνουν μπουλούκια από τέτοιες ομάδες, με ρόπαλα στα χέρια, να «περιπολούν», φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μπλε, άσπρο, κόκκινο, η Γαλλία στους Γάλλους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ