Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαχητική καταδίκη της «βιομηχανίας διώξεων»

«Καταγγέλλουμε τις διώξεις! Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!», ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από τα σωματεία που συμμετείχαν στη μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και στη συνέχεια μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μαζική ήταν η συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους τους και στο πλευρό τους εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής Α' Πειραιά και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το «παρών» έδωσε επίσης ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά, εκπαιδευτικά σωματεία και Ομοσπονδίες καταγγέλλουν τις διώξεις 7 εκπαιδευτικών που παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς» από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και τις τις διώξεις που επιχειρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς.

Νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται την Τετάρτη 12 Ιούλη στις 10 π.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ