Σάββατο 8 Ιούλη 2023 - Κυριακή 9 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την πολιτική δίωξη σε βάρος του στελέχους του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, Γιόζεφ Σκάλα

Καταδικάστηκε επειδή αμφισβήτησε ότι η ΕΣΣΔ ευθύνεται για τον ομαδικό τάφο του Κατίν

Το απαράδεκτο κυνήγι μαγισσών και την προκλητική δίωξη της διαφορετικής γνώμης που εκτυλίσσονται στην Τσεχία καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η απαράδεκτη πολιτική δίωξη σε βάρος του στελέχους του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, Γιόζεφ Σκάλα, καθώς κι άλλων που επίσης διώκονται. Ο Γ. Σκάλα καταδικάστηκε από το Δικαστήριο της Πράγας σε 8 μήνες φυλάκιση με 18 μήνες αναστολή, γιατί σε ραδιοφωνική εκπομπή εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό των αρχών της Τσεχίας ότι δήθεν η Σοβιετική Ενωση ευθύνεται για τον ομαδικό τάφο Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατίν, παρουσιάζοντας ερευνητικά αποτελέσματα και πανεπιστημιακές πηγές που υπερασπίζονται την αντίθετη άποψη.

Οπως είναι γνωστό, στις 13 Απριλίου 1943, σχεδόν δύο μήνες μετά τη συντριβή της φασιστικής στρατιωτικής μηχανής στο Στάλινγκραντ, ανευρέθηκε ομαδικός τάφος Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατίν. Τόσο οι αρχές της Τσεχίας όσο και η ΕΕ, που έχει αναγάγει σε επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, με τις «πλάτες» και της καπιταλιστικής Ρωσίας, ισχυρίζονται ότι ευθύνεται η Σοβιετική Ενωση.

Ωστόσο, υπάρχουν τεκμηριωμένα ευρήματα από ακαδημαϊκές έρευνες και ντοκουμέντα, όχι μόνο από την πλευρά της ΕΣΣΔ, αλλά και από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Πολωνία, μεταξύ άλλων, που υποστηρίζουν ότι η υποτιθέμενη «Σφαγή του Κατίν» πρόκειται για ναζιστικό κατασκεύασμα και προβοκάτσια υπό την καθοδήγηση του Γκέμπελς, που μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ γίνεται αποδεκτή έως τις μέρες μας και από την ηγεσία της καπιταλιστικής Ρωσίας με αποδεδειγμένα χαλκευμένα στοιχεία. Αυτή η υπόθεση άλλωστε έχει καταπέσει και κατά τη διάρκεια της δίκης σε βάρος του ΚΚΣΕ στο ρωσικό Συνταγματικό Δικαστήριο το 1992.

Με βάση τα παραπάνω οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπέβαλαν τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- στο αίτημα της άμεσης παύσης οποιασδήποτε δίωξης του Γ. Σκάλα, όπως και των υπόλοιπων συγκατηγορουμένων του, αναγνωρίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης άποψης και γνώμης για ιστορικά γεγονότα;

- στο γεγονός ότι η δίωξη και η καταδίκη του Γ. Σκάλα ασκήθηκε στη βάση αντικομμουνιστικών διακηρύξεων της ΕΕ και απαράδεκτων ψηφισμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, που παραχαράσσουν με σκοπιμότητα την ιστορική αλήθεια;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ