Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και έγκυος ξενοδοχοϋπάλληλος στη δουλειά κάτω από τον ήλιο

Εγκυο ξενοδοχοϋπάλληλο κάτω από ακατάλληλες συνθήκες έβαζε να εργάζεται η εργοδοσία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στη Ζάκυνθο, όπως καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, σε εξορμήσεις του σε χώρους δουλειάς στην περιοχή του Λαγανά την Παρασκευή, διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη - σερβιτόρα εξυπηρετούσε πελάτες σε πισίνα κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Αμεσα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση του ΔΣ του Σωματείου και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, επιλύοντας το θέμα.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό - επισιτισμό να παλέψουν μαζί με το σωματείο τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», αναφέρει το σωματείο για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την υπογραφή τοπικής ΣΣΕ. «Δεν πάει άλλο - φτάνει πια, τα κέρδη τους - οι ζωές μας», καταλήγει.

Τουριστικό λεωφορείο έπεσε κάτω από γεφύρι

Στο μεταξύ, σε ένα ακόμα «ατύχημα», από καθαρή τύχη απέφυγε τα χειρότερα ο οδηγός τουριστικού λεωφορείου, που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε κάτω από γεφύρι στην περιοχή Αγριλιά της Ζακύνθου, το πρωί της Παρασκευής.

Το όχημα, ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν μετέφερε επιβάτες, ενώ ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά. Το συμβάν έρχεται να αναδείξει τις τραγικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον κλάδο των χερσαίων μεταφορών στο νησί, αφού, όπως τονίζει και το Εργατικό Κέντρο, «έχει καταργηθεί κάθε έννοια ωραρίου, ρεπό, ξεκούρασης με αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και με αύξηση των πιθανοτήτων να προκληθεί σοβαρό ατύχημα κάτω από την ανοχή όλων των ανύπαρκτων ελεγκτικών μηχανισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ