Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Επικίνδυνη κατάσταση με καθαριότητα και υδροδότηση

Την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί για τον λαό της Ζακύνθου απ' τα προβλήματα με την καθαριότητα και την υδροδότηση καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», καυτηριάζοντας ότι επί χρόνια δημοτική και περιφερειακή αρχή «χύνουν κροκοδείλια δάκρια» για τα συγκεκριμένα θέματα, τάχαμου νοιάζονται για την υγεία του λαού, ωστόσο «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία των τουριστικών ομίλων!».

Τονίζοντας πως η κατάσταση «δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία"», υπογραμμίζει ότι αποτελεί «αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής, η οποία φέρει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών», υπογραμμίζοντας:

«Ολοι αυτοί έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λογική του "κόστους - οφέλους" στις υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας στους εργαζόμενους των δήμων και των Περιφερειών και γενικά όλες τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης στα αναγκαία έργα για καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση και αντιπλημμυρικά. Είναι η πολιτική της φορολεηλασίας και των πανάκριβων τιμολογίων, χωρίς κοινωνική μέριμνα για τους χαμηλόμισθους και τους ανέργους.

Η δημοτική και περιφερειακή αρχή εφάρμοσαν ακριβώς αυτή την πολιτική, με την ευρεία συναίνεση και τις σοβαρές ευθύνες της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο! Ολοι αυτοί έβαλαν πλάτη για τη συστηματική απαξίωση των υπηρεσιών νερού και καθαριότητας, δημιουργώντας τεράστια χρέη και βάζοντας τους ιδιώτες από την "πόρτα"».

Στέκεται και στη διαχρονική πολιτική τους σε μια σειρά ζητήματα, όπως η διαχείριση και εκμετάλλευση των σκουπιδιών από ιδιωτική εταιρεία, η υποστελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών, τα φαραωνικά έργα στο Λίβα, η αποδοχή των μνημονίων του Ταμείου Ανάκαμψης και οι περικοπές των ΚΑΠ, που «κάνουν τα στραβά μάτια» στην ανεξέλεγκτη οικοδόμηση των 5άστερων ξενοδοχείων, που «δεν βγάζουν άχνα» για τις εργασιακές σχέσεις στον τουρισμό ή τους μικρούς επαγγελματίες, που φορολογούνται από το πρώτο ευρώ τη στιγμή που φοροαπαλλάσσεται «νόμιμα» το μεγάλο κεφάλαιο, είτε «ανεξάρτητοι» είτε όχι.

Καλεί τέλος τον λαό να συμμετέχει και στις πρωτοβουλίες που θα πάρει, καταλήγοντας «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας - μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ