Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Νεκρός 17χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο

«Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου: Απουσιάζουν βασικές υποδομές για την προστασία της ζωής του λαού

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε προχτές το πρωί στον Βόλο, στην οδό Διμηνίου, στο ύψος του Σαμπάναγα, με θύμα έναν έφηβο ηλικίας 17 ετών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας συγκρούστηκε με δίκυκλο που οδηγούσε ο νεαρός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δεύτερου. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, αλλά παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες μέσα στο όχημα, ο 17χρονος κατέληξε.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού και επισημαίνει ότι «κατά μήκος της συγκεκριμένης οδού υπάρχει άναρχη οικιστική ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει οικονομική δραστηριότητα αρκετές επιχειρήσεις. Σε συνδυασμό και με τη λειτουργία της λαχαναγοράς στην περιοχή, υπάρχει αυξημένη κίνηση μεγάλων οχημάτων μεταφοράς προϊόντων, δημιουργώντας έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και μεγάλους κινδύνους για τους πεζούς, ιδιαίτερα για τους μαθητές που μετακινούνται προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής. Εδώ και χρόνια η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει επισημάνει την ανάγκη άμεσων μέτρων για την προστασία των κατοίκων και των διερχόμενων πεζών και οχημάτων, ζητώντας να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες και να γίνουν τα απαιτούμενα έργα. Ομως, έργα όπως οι διαπλατύνσεις της οδού, η κατασκευή πεζοδρομίων με προστατευτικές μπάρες, ο κατάλληλος σχεδιασμός για τους χώρους εισόδου μεγάλων οχημάτων στις επιχειρήσεις, η σήμανση για την οδική ασφάλεια, η ολοκλήρωση των οδικών έργων στην οδό παραπλεύρως του ρέματος Καλιακούδα κ.ά., δεν είναι "επιλέξιμα"».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζει ακόμα το «μπαλάκι» των ευθυνών μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της δημοτικής αρχής Βόλου για το ποιος έχει την αρμοδιότητα των έργων, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να συγκαλύψει την αδιαφορία τους. Αποδεικνύεται και σ' αυτήν την περίπτωση ότι η έλλειψη βασικών υποδομών για την προστασία της ζωής του λαού μπαίνει στο ζύγι κόστους - οφέλους, αφού ο βασικός προσανατολισμός δημοτικής αρχής Βόλου και Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι τα αποκαλούμενα έργα "βιώσιμης ανάπτυξης", για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των κατασκευαστικών και τουριστικών ομίλων, των αλυσίδων εμπορίου και εστίασης στο κέντρο της πόλης, αφήνοντας στην εγκατάλειψη τις λαϊκές γειτονιές και τις τοπικές κοινότητες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία κατοίκων για τον δρόμο - καρμανιόλα (2023-04-11 00:00:00.0)
Κλοπή το νέο «χαράτσι» για τη στάθμευση (2021-03-12 00:00:00.0)
Εγκαταλείπεται οριστικά το έργο εκτροπής του Αχελώου (2017-09-30 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα μεγάλα προβλήματα στην πυροπροστασία (2017-07-14 00:00:00.0)
Κίνδυνος για παιδιά δημοτικών σχολείων (2016-11-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ