Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Τέμπη και Αστακό

Δεν έλειψαν και χτες οι πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τις περιορίσουν. Το μεσημέρι εκδηλώθηκε στον Ευαγγελισμό του δήμου Τεμπών και κατασβέστηκε μερικές ώρες μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από λάστιχο νταλίκας που έσκασε, τρίφτηκε στο οδόστρωμα και στη συνέχεια «άναψε», με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε χορτολιβαδική έκταση. Η φωτιά έκαψε τα πρανή της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και δέντρα στον Ευαγγελισμό ανάμεσα από τα ΣΕΑ Ευαγγελισμού και τα διόδια, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ προκάλεσε και μεγάλο μποτιλιάρισμα στα διόδια Μακρυχωρίου στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Γύρω στις 5 το απόγευμα άνοιξαν τα διόδια στον Ευαγγελισμό Λάρισας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και σιγά σιγά τα ακινητοποιημένα οχήματα σε μήκος 3 χλμ. άρχισαν να περνούν για να συνεχίσουν στον προορισμό τους. Τα οχήματα κινούνταν για κάποια μέτρα σε μονή λωρίδα, στο αριστερό μέρος της Εθνικής Οδού, έως ότου περάσουν με ασφάλεια το σημείο της φωτιάς.

Χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις, οριοθετήθηκε χτες το απόγευμα πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 5 μ.μ. στο Πλατυγιάλι Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ