Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Κατάθεση ψυχολόγου δείχνει προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον

Η ψυχολόγος η οποία μελέτησε τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει συναισθήματα και άγνωστες πτυχές από την καθημερινότητα της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου από την Πάτρα, μετά την απώλεια των δύο μικρότερων αδερφών της, της Μαλένας και της Ιριδας, κατέθεσε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Δεν υπήρχε επεξεργασία των θανάτων», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, η οποία έχει διαγνώσει και «απουσία επεξεργασίας του πένθους από τους γονείς».

Η ψυχολόγος, που είναι ειδική στα παιδιά και τους εφήβους, εξέτασε επίσης την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, ενώ μελέτησε και τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, καταλήγοντας με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε επεξεργασία των θανάτων που είχαν συμβεί στην οικογένεια. Σημείωσε ακόμα ότι το μεγαλύτερο παιδί επισκέφτηκε τα αδερφάκια του στο γραφείο κηδειών, κάτι πολύ επώδυνο ακόμα και για ενήλικο. Η ψυχολόγος αναφέρθηκε και στις διαφορετικές πληροφορίες που έφτασαν σε εκείνη από το σχολικό περιβάλλον της Τζωρτζίνας.

«Μου έκανε εντύπωση η έκθεση της νηπιαγωγού της Τζωρτζίνας... Τότε μόλις είχε χαθεί η Μαλένα. Περιέγραψε ένα παιδί που βίωνε την απώλεια της αδερφής της έντονα, ζητούσε από τη δασκάλα να της κρατά το χέρι, της έλεγε για την αδερφή της, την αναζητούσε. Για να αναζητεί ένα παιδί μια μητρική φιγούρα, ενώ υπάρχει η μαμά και ο μπαμπάς στο σπίτι... Το έκανε για να βρει ανακούφιση στα συναισθήματα που είχε», είπε η ψυχολόγος, εξηγώντας ότι αυτό ερχόταν σε αντιδιαστολή με όσα ανάφεραν οι δύο γονείς, που υποστήριξαν ότι δεν υπήρξαν εκφράσεις συναισθήματος του παιδιού με το πένθος.

Ερωτηθείσα αν η Τζωρτζίνα εκδήλωνε τα συναισθήματά της, η μάρτυρας απάντησε ότι δεν υπάρχει παιδί που δεν το κάνει. «Οχι να τα λεκτικοποιήσει... Από τους γονείς είχα αντιφατικά μηνύματα. Η μητέρα είπε ότι η Τζωρτζίνα δεν ζωγραφίζει και είναι του χορού, και έχει όλες κι όλες 10 ζωγραφιές. Ο πατέρας και τα σχολεία είπαν ότι ζωγράφιζε πολύ και της άρεσε. Ο πατέρας είπε ότι η μητέρα έκανε εκκαθάριση στο σπίτι και πετάχτηκαν οι ζωγραφιές».

Κατά την ψυχολόγο, η 34χρονη «αδυνατούσε να συγκεντρωθεί στα μωρά της, εξαιτίας των προσωπικών ζητημάτων με τον Μάνο Δασκαλάκη».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο νοσηλευτής Νίκος Γκότσης, που είχε καταθέσει στην ανάκριση ότι η 34χρονη τον ρωτούσε αν το νοσοκομείο έχει κάμερες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ