Τρίτη 18 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «NEXI»
Απεργία σήμερα ενάντια στις απολύσεις και το τσεκούρωμα δικαιωμάτων

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία και τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας σήμερα, στις 10 π.μ., απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Nexi» (πρώην «First Data») απαιτώντας να μη γίνει καμιά απόλυση, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να μη χαθεί κανένα υφιστάμενο δικαίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιούνη η εταιρεία «Nexi Processing Services Greece» ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι μέχρι τέλος του έτους θα προχωρήσει σε 310 απολύσεις - σχεδόν το μισό προσωπικό της εταιρείας - καθώς μετά από διαγωνισμό δεν της ανατέθηκε εκ νέου το κύριο έργο της εταιρείας από την ALPHA BANK. Το έργο ανατίθεται πλέον σε δύο εταιρείες, τη «Mellon Technologies» και την «Telecroft». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Nexi», δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να καταθέσουν «αίτηση ενδιαφέροντος» για τη μεταφορά τους στις δύο ανάδοχες εταιρείες και σε περίπτωση που επιλεγούν από τους νέους εργοδότες, θα πρέπει να παραιτηθούν από τον υφιστάμενο εργοδότη («Nexi Processing») και να υπογράψουν νέα σύμβαση με τον νέο εργοδότη, χάνοντας έτσι όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από την προϋπηρεσία τους. Ως κίνητρο θα δοθεί ένα χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη νόμιμη αποζημίωση και το οποίο, ανάλογα και με το ύψος του, θα δοθεί τμηματικά (ένα ποσό από τον υφιστάμενο εργοδότη και ένα ποσό από τον νέο εργοδότη σε δόσεις). Οι εργαζόμενοι που δεν εκδηλώσουν ενδιαφέρον ή δεν επιλεγούν θα απολυθούν έως τις 31/12/2023, ημερομηνία που θα σταματήσει η λειτουργία του έργου.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις το Σωματείο απαιτεί:

- Να μη γίνει καμία απόλυση

- Να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις ανάδοχες εταιρείες εφόσον το επιθυμούν με τους ίδιους όρους που ισχύουν τώρα μέσω της επιχειρησιακής σύμβασης που έχει υπογραφεί (μισθοί, χρόνια προϋπηρεσίας, ticket κ.λπ.).

- Οσοι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στις ανάδοχες εταιρείες, να μεταφερθούν σε άλλες θέσεις.

- Να αποσυρθεί η «αποζημίωση σε μορφή bonus». Από τη στιγμή που ένας εργαζόμενος θα μεταφερθεί σε άλλον εργοδότη, ο νέος εργοδότης θα αναλάβει και την ευθύνη της πλήρους αποζημίωσης σε περίπτωση μελλοντικής απόλυσης.

Αναδεικνύοντας την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στην απεργία σημειώνει: «Μετά από την τρίτη κατά σειρά συνάντηση και αφού η διοίκηση αναμάσησε ό,τι έχει ενημερώσει μέχρι τώρα, χωρίς να δίνει την παραμικρή εγγύηση για τίποτα, ήρθε η ώρα να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη! Την Τρίτη 18/7 κατεβαίνουμε σε 24ωρη απεργία! Κλείνουμε λάπτοπ, κατεβάζουμε ακουστικά, σταματάμε την παραγωγή!

Η διαπραγμάτευση δεν έχει κανένα νόημα αν όλοι μας, ενωμένοι, δεν βγούμε στον δρόμο του αγώνα, αν δεν κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Την Τρίτη θα σταματήσουμε την υπηρεσία και θα τους αναγκάσουμε να κάτσουν στο τραπέζι κάνοντας δεκτά τα αιτήματά μας. Να πιέσουμε το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, όπως οφείλει!».

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή απαιτώντας να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ