Τρίτη 18 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για το ΕΚΑΒ

Ακόμη ένα θύμα της εγκληματικής πολιτικής που αφορά την υποστελέχωση στην επείγουσα ιατρική, τη διαχρονική άρνηση για δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, έρχεται να προστεθεί, αυτήν τη φορά το 10χρονο κορίτσι στη Νέα Μάκρη, που ξεψύχησε περιμένοντας 40 λεπτά το ασθενοφόρο.

«Οχι άλλοι θάνατοι συνανθρώπων μας λόγω των εγκληματικών ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμού στο ΕΚΑΒ», απαιτούν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία ΚΑΤ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΜΕΤΑΞΑ, ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ, Σωματείο Εργαζομένων στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού ΜΗΤΕΡΑ και καλούν σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ. Καλούν όλα τα σωματεία του ΕΚΑΒ και των δημόσιων μονάδων Υγείας να συμμετάσχουν διεκδικώντας:

  • Αμεση πρόσληψη, με επείγουσες διαδικασίες, όλων των άνεργων και ετεροαπασχολούμενων αποφοίτων των Σχολών Διασωστών καθώς και του αναγκαίου ιατρικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού
  • Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων στο ΕΚΑΒ
  • Αμεση αγορά ασθενοφόρων σύγχρονων προδιαγραφών για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών
  • ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Κατάργηση των συμβάσεων νοσοκομείων με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων και της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία
  • Ανάκληση της επικίνδυνης ΠΝΠ που προβλέπει τη στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των δήμων καθώς και τη διακομιδή των ασθενών με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.
  • Πανελλαδική επέκταση του ΕΚΑΒ, με ενίσχυσή του με το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό και επάρκεια εναέριων, θαλάσσιων και επίγειων μέσων, για την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών σε υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και ασφαλούς διακομιδής.
Στάση εργασίας αύριο από υγειονομικούς

Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) αύριο Τετάρτη και καλεί τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7), ενάντια στις εξαγγελίες για το νέο μισθολόγιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ