Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Να χρυσώσει το χάπι για τη νέα καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο βορειοανατολικό Οχάιο με την έναρξη νέων γεωτρήσεων για φυσικό αέριο επιχείρησε χτες ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, προωθώντας το σχέδιο για αύξηση της παραγωγής Ενέργειας σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ, με φόντο τις συνεχιζόμενες (από τα τέλη Απρίλη) καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στον γειτονικό Καναδά. Για να αντιμετωπίσει την κριτική για τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνέπειες του νέου κοιτάσματος ο Μακάρθι πρότεινε τη φύτευση ενός τρισεκατομμυρίου δέντρων στις ΗΠΑ.

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.-- Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι συνέλαβαν 110 ανθρώπους, στη μεγάλη πλειονότητά τους Κολομβιανούς πολίτες, που τους κατηγορούν ότι ανήκαν σε δίκτυο «ξεπλύματος» χρήματος και οικονομικής απάτης που είχε θύματα χιλιάδες πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ. Ορισμένοι είναι πρώην στρατιωτικοί ή πρώην αστυνομικοί, που εισήλθαν στο Σαλβαδόρ ως «τουρίστες» και πρότειναν πιστώσεις σε πελάτες, χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι στον εποπτικό φορέα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Συλλογικότητα που αναζητεί εξαφανισθέντες στο Μεξικό εντόπισε 22 πτώματα σε μυστικούς ομαδικούς τάφους στη Ρεϊνόσα (βορειοανατολικά), ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας τη Δευτέρα. Η περιοχή, που γειτονεύει με τις ΗΠΑ, είναι από αυτές όπου δρουν διάφορα εγκληματικά κυκλώματα.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο εμβολιασμός των παιδιών σε διεθνές επίπεδο, που είχε υποχωρήσει ανησυχητικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακτά ορμή, παραμένει ωστόσο σε επίπεδο κατώτερο από ό,τι πριν από την υγειονομική κρίση, τονίζουν διεθνείς οργανισμοί που υπάγονται στον ΟΗΕ. Ωστόσο, παρά τις «υποσχόμενες ενδείξεις», η κάλυψη δεν έχει επανέλθει ακόμη στα επίπεδα προ πανδημίας (18,4 εκατ.), κάτι το οποίο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, εκθέτει παιδιά σε σοβαρούς κινδύνους επιδημιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ