Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ασπίδα για τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου

Η υπεράσπιση του φυσικού πλούτου αποτέλεσε σημαντικό σκέλος σε ό,τι αφορά το πολιτικό περιεχόμενο της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης, η οποία είχε και διεκδικητικό χαρακτήρα στα μέρη όπου η φυσική ομορφιά συναντά την ιστορική κληρονομιά της λαϊκής πάλης.

Το μήνυμα της υπεράσπισης από τα «πράσινα» και «μαύρα» επιχειρηματικά αρπακτικά των ορεινών όγκων, όπως ο Γράμμος και το Βίτσι, ο Σμόλικας, το Μάλι - Μάδι, το Ασκιο, ο Μπούρινος και άλλοι, των ποταμών όπως ο Αλιάκμονας και ο Σαραντάπορος, στάλθηκε μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της κατασκήνωσης. Ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ανέδειξε τις συνέπειες του καπιταλιστικού μοντέλου της «πράσινης ανάπτυξης», όπως προδιαγράφονται και για τη συγκεκριμένη περιοχή, αναφέρθηκε στους αγώνες των κατοίκων με τη συμβολή του Κόμματος, μίλησε για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των αναγκών του λαού και του φυσικού πλούτου.

Ακόμα, δύο πανό άπλωσαν στην κορυφή 2520, την κορυφή του Γράμμου, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε μια κίνηση με διπλό περιεχόμενο, τόσο ιστορικό όσο και περιβαλλοντικό, όπως εξάλλου είναι και το μήνυμα της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ. «Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ποτέ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ», έγραφε το πανό που άπλωσαν στην κορυφή, ενώ το πανό που άπλωσαν στην Αλπική Λίμνη Γκίστοβα έγραφε «Προστατεύουμε τον Γράμμο από τα "πράσινα" και "μαύρα" αρπακτικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ