Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αλλη μία παιδική κατασκήνωση έφτασε στο τέλος της!

Ηταν πέντε μέρες γεμάτες διασκέδαση, γνώση, δημιουργία, παιχνίδι και συντροφικότητα. Αυτά, άλλωστε, είναι και τα «υλικά» που καθιστούν την κατασκήνωση των παιδιών των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, την παιδική κατασκήνωση του «Κόκκινου Αερόστατου» διαφορετική απ' όλες τις άλλες.

Ξεχωριστό κομμάτι της παιδικής κατασκήνωσης είναι η γνωριμία με πλευρές από την Ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση του τόπου που φιλοξενεί κάθε χρόνο την κατασκήνωση. Ετσι, φέτος ήρθαν σε επαφή με τη φυσική ομορφιά του τόπου μέσα από την πεζοπορία σε μονοπάτι στους πρόποδες του Γράμμου, αλλά και τη συμμετοχή στα ευφάνταστα «παιχνίδια δάσους» που πραγματοποιούνταν στις όχθες του Αλιάκμονα, με τα παιδιά να δροσίζονται στα νερά του.

Η επίσκεψη στον προϊστορικό οικισμό στο Δισπηλιό, έναν λιμναίο οικισμό της Νεότερης Νεολιθικής Περιόδου, έναν από τους σπουδαιότερους προϊστορικούς οικισμούς της Ευρώπης, έδωσε την αφορμή να συζητήσουν τα παιδιά μαζί με τους ομαδάρχες τους για το πώς κινούνται και αλλάζουν οι κοινωνίες. Μέσα από την ξενάγηση, τα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν, τα παιδιά σχημάτισαν μια πιο «χειροπιαστή» εικόνα για το πώς δημιουργήθηκαν οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες, αλλά και πώς αυτές εξελίσσονται, προχωρούν και αλλάζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.


Από την παιδική κατασκήνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η επαφή με την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. «Εκεί που θριαμβεύει η ζωή...» και τα παιδιά συζήτησαν για τα ιδανικά και το όραμα των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, τον άθλο του Υγειονομικού του ΔΣΕ, με την επίσκεψη και ξενάγηση στη νοσοκομειούπολη στον Γράμμο να ξεχωρίζει.

Ξεχωριστές ήταν για ακόμα μια φορά οι στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης της παιδικής κατασκήνωσης, με το πάρτι για το περιοδικό «κόκκινο Αερόστατο», που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και των πιο απαιτητικών μικρών αναγνωστών, να ξεχωρίζει... «Γινόμαστε όλοι μαζί μια παρέα» και είναι σίγουρο ότι αυτές οι μέρες ήταν γεμάτες δυνατές αναμνήσεις, που θα συντροφεύουν τα παιδιά για πολύ καιρό ακόμα...


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για 12η χρονιά παιδική κατασκήνωση!(2024-06-19 00:00:00.0)
Πιστοί στο ραντεβού τους οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»(2022-07-08 00:00:00.0)
Κεφάτη παιδική κατασκήνωση(2022-07-06 00:00:00.0)
Στις Νηές Μαγνησίας κατασκηνώνουν και οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου»(2022-07-02 00:00:00.0)
Καλοκαιρινό ραντεβού για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη(2021-05-22 00:00:00.0)
Από χτες η κεφάτη παιδική κατασκήνωση(2018-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ