Πέμπτη 27 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΤΕΝΑ
Η κυβέρνηση τάζει «χάντρες σε ιθαγενείς» την ώρα που θρηνούμε θύματα

Την ώρα που αποδεικνύεται η γύμνια του «επιτελικού κράτους» και θρηνούμε θύματα, η κυβέρνηση χτες «ψάρευε» ψήφους στα νερά της «λίμνης» των ομογενών και σήμερα χαρίζει «χάντρες στους ιθαγενείς» με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Μόνο «χάντρες» μπορούν να χαρακτηριστούν τα ψίχουλα στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, καθώς ούτε αναπληρώνουν απώλειες ούτε καλύπτουν τον καλπάζοντα πληθωρισμό, σημείωσε.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις αυξήσεις στους πανεπιστημιακούς, της τάξης του 4-5%, την ώρα που «τρέχει» με 10% ο πληθωρισμός, ενώ οι μειώσεις που έχουν υποστεί από το 2009 φτάνουν το 40%. Την ίδια ώρα, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα τη δουλειά στα 74 χρόνια.

Συνοψίζοντας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο δίνει ψίχουλα τώρα για να τα πάρει πίσω αργότερα με το φορολογικό νομοσχέδιο, δείχνοντας απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, ενώ σε αυτά συγκλίνουν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Αντίθετα, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί μαζί με τον λαό «ολόκληρο το καρβέλι» και όχι τα ψίχουλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ