Πέμπτη 27 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Νέα αναζωπύρωση στην Κάρυστο

Χωρίς τέλος είναι ο πύρινος εφιάλτης για τους κατοίκους στα χωριά της Νότιας Καρυστίας, καθώς λίγο πριν από τις 8 χτες το βράδυ, σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Πλατανιστός.

Στην περιοχή έπνεε ισχυρός αέρας που έσπρωχνε τις φλόγες προς τον Αντιά και σε σημεία που δεν είχε περάσει η φωτιά που καίει από την Κυριακή. Το μέτωπο συνέχισε να καίει μέχρι αργά το βράδυ. Στο σημείο επιχειρούσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή υδροφόρων των ΟΤΑ και κατοίκων της περιοχής.

Ενας εφιάλτης δίχως τέλος για τον λαό της περιοχής, αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που ευθύνεται για τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων του «Καναντέρ» που «έπεσε» στη μάχη με τις φλόγες, του 38χρονου βοσκού από τον Πλατανιστό, που κάηκε για να σώσει το κοπάδι του, για τα πάνω από 20.000 στρέμματα καμένης δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, τα εκατοντάδες καμένα ζώα, μελίσσια και ελαιόδεντρα.

Στο πλευρό του λαού της Νότιας Καρυστίας που δοκιμάζεται από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή και ακόμη δεν έχει σβήσει, συνεχίζουν να βρίσκονται από την πρώτη στιγμή μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στο μέτωπο της χτεσινής αναζωπύρωσης στον Πλατανιστό βρέθηκε ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος είναι συνεχώς στα διάφορα μέτωπα της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε.

Την ίδια στιγμή συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση για ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης και τη λήψη κάθε μέσου για την προστασία του λαού της περιοχής, αλλά και των πυροσβεστών που επιχειρούν. Τις μέρες που η φωτιά ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή βρίσκονταν συνεχώς κλιμάκια του ΚΚΕ, στα οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Θοδωρής Χιώνης, καθώς και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επίσης νωρίς το απόγευμα χτες ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, με τους ισχυρούς ανέμους να σπρώχνουν τις φλόγες προς τα χωριά της Βοιωτίας. Η επέμβαση επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, με την Πυροσβεστική να παραμένει ωστόσο σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Φωτιές ξέσπασαν επίσης χτες στη Λευκάδα Φθιώτιδας, όπου κάηκε ποιμνιοστάσιο, καθώς και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, όπου παραδόθηκε στις φλόγες κολόνα της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ