Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Εντέλλεσθε» μετακίνησης ακόμα και στους διευθυντές της Παθολογικής!

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ επιχειρούν με μπαλώματα να καλύψουν τις εφημερίες του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με επίταξη και μετακίνηση γιατρών από νοσοκομεία του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, με απόφαση της 7ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Βενιζέλειου επιτάσσονται οι διευθυντές της Α' και Β' Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου και ένας ακόμα συνάδελφός τους να καλύψουν τις εφημερίες της Παρασκευής, της Κυριακής και της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου (καθώς και 6 παθολόγοι για κάλυψη αντίστοιχων εφημεριών τον Αύγουστο).

Ηδη οι κλινικές του Βενιζέλειου λειτουργούν σε οριακή κατάσταση!

Στην παρούσα φάση στις δύο Παθολογικές κλινικές του Βενιζέλειου Νοσοκομείου υπηρετούν συνολικά 9 γιατροί, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών τους. Πέντε γιατροί υπηρετούν στην Α', τέσσερις στη Β' καθώς μία γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος στην εγκυμοσύνη. Είναι μάλιστα τόσες οι ελλείψεις που για να καλύψουν τις ανάγκες στις κλινικές τους, αναγκάζονται να ζητήσουν ενίσχυση από δύο γιατρούς άλλων κλινικών με αποτέλεσμα και αυτές να έχουν τη δική τους επιβάρυνση. Και πάλι οι γιατροί των Παθολογικών κλινικών του Βενιζέλειου κάνουν από 7 έως 9 εφημερίες για να καλύψουν το δικό τους εφημεριακό πρόγραμμα.

Με μετακινήσεις γιατρών δεν λύνεται η υποστελέχωση

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, σε δήλωσή του αναφέρει, με αφορμή και τα νέα «εντέλλεσθε»: «Με απόφαση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου τόσο του ΠαΓΝΗ όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, εδώ και μήνες μετακινούνται παθολόγοι γιατροί από τον νομό Ηρακλείου στον νομό Ρεθύμνης. Πολλές φορές έχει καταγγελθεί αυτή η πολιτική των επικίνδυνων μπαλωμάτων, όπως έχει συμβεί και στη ΠΔΨΧ του ΠαΓΝΗ, μετακίνησης τεχνολόγων ακτινολογιών από το ΠΕΔΥ στο ΠαΓΝΗ. Μετακινήσεις που αποδυναμώνουν τους φορείς από τους οποίους μετακινούνται. Η απαράδεκτη αυτή επιλογή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε σοβαρή δυσλειτουργία των κλινικών, τμημάτων και άλλων δραστηριοτήτων.

Το πρόβλημα της σοβαρής υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχει αναδειχθεί πολλές φορές τόσο από την Ενωση Ιατρών Ρεθύμνου όσο και από την ΟΕΝΓΕ, δεν προέκυψε τώρα. Κυβέρνηση, υπουργείο Υγείας, 7η ΥΠΕ, διοικήσεις γνώριζαν και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση και την ΥΠΕ αντί να ψάχνουν γιατρούς από άλλα νοσοκομεία που δουλεύουν στο «κόκκινο» με υπερεφημέρευση και εντατικοποίηση, να πράξουν το αυτονόητο: Να προκηρύξουν άμεσα και με κατεπείγουσες διαδικασίες το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων του νοσοκομείου. Να δώσουν εργασιακά και οικονομικά κίνητρα στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Να ανακαλέσουν άμεσα την εντολή μετακίνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ